Internet of Things

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Internet of Things

De toekomst van media in de wereld van smart homes en connected cars

Het is best uitdagend om als traditioneel mediabedrijf mee te komen in de snelle wereld van mobiele innovatie. Was in 2014 nog 57 procent online via de smartphone, in 2016 is dat maar liefst 75 procent. We gaan van mobile-first naar mobile-only. Tijd om jullie even bij te praten over de laatste ontwikkelingen in mobiel.


Actuele verkeersinfo Vlaanderen aangeboden als open data

Om de ontwikkeling van verkeersapplicaties te stimuleren, stellen het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de actuele verkeersgegevens van de meetlussen en de rijstrooksignalisatie op de Vlaamse snelwegen voor iedereen ter beschikking als open data. Die verkeersinfo, in real time, is gratis toegankelijk via het open data-portaal van de Vlaamse overheid.


Octo: tevreden mensen, duurzame gebouwen en lagere kosten

Een octopus die meerdere tentakels verbindt aan één meesterbrein, daarmee vergelijkt mede-oprichter Dirk Huibers de werkwijze van Octo. De start-up die ruimtegebruik, energiebeheer en gezondheid in gebouwen optimaliseert, zet gegevens van het pand om in een plan dat geld bespaart, milieuvriendelijk is en een gezond binnenklimaat verzorgt.


Vijf succesfactoren voor hét smart home OS van morgen

Nog even en de strijd tussen de techgiganten barst los. De strijd om de controle over jouw thermostaat, verwarming, verlichting en meer. Maar Google, Apple, Microsoft of Amazon… wie gaat dé smart home interface claimen? Welk bedrijf heeft de kaarten in handen om in elk huis aanwezig te zijn? Ik voorzie vijf factoren die bepalen wie deze innovatieve markt gaat leiden.


Meer artikelen in Internet of Things

Topic: Internet of Things

Hier vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things, ofwel de trend waarbij steeds meer apparaten en objecten verbonden raken met het internet. Blijf op de hoogte aan de hand van achtergrondartikelen, best practises, opinie en cases. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics