Singularity

Topauteurs in Singularity

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Singularity

De toekomst van media in de wereld van smart homes en connected cars

Het is best uitdagend om als traditioneel mediabedrijf mee te komen in de snelle wereld van mobiele innovatie. Was in 2014 nog 57 procent online via de smartphone, in 2016 is dat maar liefst 75 procent. We gaan van mobile-first naar mobile-only. Tijd om jullie even bij te praten over de laatste ontwikkelingen in mobiel.


Verantwoordelijkheid designers: gebruikers laten wennen aan AI

De rol van designers verandert. Dat big data en artificiële intelligentie (AI) voor de nodige innovatie gaan zorgen, moge inmiddels duidelijk zijn. Maar voordat ook de eindgebruikers gewend zijn aan dat idee moeten bedrijven nog een grote slag maken. Hierin hebben designers een hele grote verantwoordelijkheid.


Maarten den Braber (SingularityU NL): ‘Wij geloven in technologie voor het oplossen van echte problemen’

Een bionische arm waarmee het leven van een 9-jarig meisje er opeens heel anders uit komt te zien. Of de ontwikkeling in Chili en Australië waar inmiddels met regelmaat wordt betaald voor de afname van stroom in plaats van dat de gebruiker moet betalen. Het zijn een paar voorbeelden van technologische ontwikkelingen die de wereld op zijn kop kunnen zetten. Voorbeelden waar ondernemer Maarten den Braber, co-founder en COO van SingularityU Nederland erg blij van wordt.


Tijmen Blankevoort (Scyfer): ‘Machines leren voorlopig nog niks zonder de input van de mens’

Over kunstmatige intelligentie bestaan veel schrikbeelden. Het zou ervoor zorgen dat de mens onderworpen wordt aan computers, aangezien onze intelligentie het aflegt tegen die van machines. Onzin meent Tijmen Blankevoort, CTO van het Amsterdamse bedrijf Scyfer. Machines leren voorlopig niks zonder input van mensen. Door miljoenen voorbeelden in te voeren en daar waarden aan toe te kennen, kan een machine leren iets te herkennen. “Ik heb dan ook veel liever dat mensen het hebben over zelflerende software tools dan AI, want het beschrijft veel beter wat het doet.”


Meer artikelen in Singularity

Topic: Singularity

De technologie ontwikkelt zich exponentieel snel. Technologische singulariteit is een toekomstig breekpunt wanneer de technologische vooruitgang zo snel gaat dat mensen met hun tegenwoordige intelligentie de resulterende maatschappij niet meer kunnen begrijpen. Je leest er hier alles over. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics