SxSW Interactive

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in SxSW Interactive

Merken die tijd omarmen ‘disrupten’ de markt

Tijdens SxSW sprak Design Director Christine Todorovich van Frog Design over het fenomeen tijd. Herinner je je de tijd voor de smartphone? Dat je ‘gewoon’ in de trein ging zitten zonder op je scherm te staren? Soms sprak je iemand aan die je nog niet kende. Nu doen we dat alleen nog digitaal; vet filmpje, like! Nog los van of hetgeen wat je ziet, nu eigenlijk echt of fake is.


SxSW: waarom kopiëren (g)een goed idee is

‘Goh, jouw nieuwe telefoon lijkt wel erg veel op een iPhone.’ Zonder dat we het echt door hebben zijn alle telefoons op elkaar gaan lijken. Waar ze in de jaren ‘90 nog van elkaar verschilden in kleur, vorm en omvang is zowat elke telefoon nu zwart, van glas, met een knopje onder het scherm en een achterkant die in drie kleuren verkrijgbaar is: zwart, grijs of iets fels, zoals roze of blauw.


New Dutch Wave op SxSW 2017: de foto’s

Ondanks een bredere opzet, waarin de oude pijlers film, muziek en tech waren aangevuld met onder meer sport, zorg en politiek, trokken dit jaar wederom enkele honderden Nederlanders naar SxSW in Austin, Texas om contacten te leggen voor de Amerikaanse markt. ZKH Prins Constantijn der Nederlanden, Special Envoy van StartupDelta, opende daarbij het New Dutch Wave huis, waar creatief Nederland haar kunnen toonde. SxSW loopt nog door tot 19 maart, maar het techfest is zo goed als voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


SxSW 2017: terugkijken op 20 jaar data

Eén van de beste tips voor een succesvol SxSW bezoek is om sessies te bezoeken die buiten je eigen vakgebied liggen. Je leert daar het minste, maar krijgt de kans om de besten uit andere disciplines te zien. Maar als about.com een analyse over 20 jaar aan data gaat presenteren laat je als data nerd de kans natuurlijk niet liggen daarbij te zijn.


SxSW NL pitchcompetitie: de gemene deler van de deelnemers

De grote gemene deler die ik als juryvoorzitter heb gezien in de pitchcompetitie van New Dutch Wave op SXSW 2017, is dat de 15 Nederlandse startups zonder uitzondering allemaal een waanzinnig goede customer experience bieden. Het legt de lat hoog. Hoe kunnen bedrijven overleven in een markt die de consumenten ondertussen al warm heeft laten lopen voor de customer experience van bijvoorbeeld de GAFA’s?


Meer artikelen in SxSW Interactive

Topic: SxSW Interactive

Hier lees je al het nieuws en achtergronden van onze experts ter plaatse over het SxSW Interactive festival, dat van 10-16 maart in Austin, Texas wordt gehouden.

Interessant in andere Tech topics