What's new

Top stories

Wildcard: een online ijsbreker voor een offline ontmoeting

“Tinder for the brains,” grapt Milan van den Bovenkamp, oprichter van start-up Wildcard. Met zijn app word je online verbonden aan iemand die jou kan helpen of andersom, en vervolgens ontmoet je elkaar offline. Zo wordt Wildcard al gebruikt op campussen, evenementen, werkplekken – en meer locaties die bruisen van gedachte-uitwisseling, ideeën en samenwerking.


Nederlandse mediapartijen bundelen krachten in VR Academy

Hilversum Media Campus, NHTV, MediaMonks en HKU starten met de VR Academy. Deze relatief nieuwe technologie biedt volgens de deelnemende bedrijven enorme marktkansen voor de creatieve industrie, ook op internationaal niveau. Donderdag 23 maart is de eerste training gestart in Old School Projects in Hilversum.


‘Privacywetgeving rond Smart TV onvoldoende’

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam doen een beroep op beleidsmakers op Europees en nationaal niveau om meer te doen aan de privacybescherming van mediagebruikers. Zo worden consumenten onvoldoende geïnformeerd door fabrikanten en aanbieders en wordt hun privacy geschonden door de standaardinstellingen van Smart TV’s.


Homerun: recruitmentsoftware levert passende kandidaten

Zoals een kind legoblokjes stapelt tot een grote toren, zo kunnen klanten van Homerun hun ‘werken bij-website’ of vacatures in elkaar zetten. Willem van Roosmalen – medeoprichter van Homerun – vertelt hoe elk blokje een optie biedt om vacatures zo persoonlijk, authentiek en uitnodigend te maken dat de juiste sollicitanten aanschuiven.


SxSW NL pitchcompetitie: de gemene deler van de deelnemers

De grote gemene deler die ik als juryvoorzitter heb gezien in de pitchcompetitie van New Dutch Wave op SXSW 2017, is dat de 15 Nederlandse startups zonder uitzondering allemaal een waanzinnig goede customer experience bieden. Het legt de lat hoog. Hoe kunnen bedrijven overleven in een markt die de consumenten ondertussen al warm heeft laten lopen voor de customer experience van bijvoorbeeld de GAFA’s?


Meer artikelen in Venture

Nieuwsbrief