Selecteren op skills in plaats van CV maakt arbeidsmobiliteit makkelijker, vooral met AI

Gasten: Kasper Kok Host: Kasper Kok
Selecteren op skills in plaats van CV maakt arbeidsmobiliteit makkelijker, vooral met AI

Beschikbaar vanaf 23 mei 2024

Wil je deze video bekijken? Meld je dan kosteloos aan. Deze collectie gaat live op 23 mei 2024. Don't worry. We sturen je een reminder, zodat je niets hoeft te missen.

Hoe ga je om met verschillende interpretaties van skills? Hoe beoordeel je de skills van kandidaten, zonder alleen op hun cv af te gaan? En als je eindelijk die perfecte kandidaat hebt gevonden, hoe overtuig je dan je opdrachtgever of de interne organisatie?

Het is vrij logisch dat binnen beroepen uit dezelfde industrie mobiliteit mogelijk is. Maar met de integratie van AI in Recruitment zie je dat er tussen compleet verschillende vakgebieden paden te bewandelen zijn. Dus dat de potentie voor mobiliteit op de hele arbeidsmarkt eigenlijk onbegrensd is.

Skills zijn de nieuwe ‘universele valuta’ op de talent acquisition-markt. Door te matchen op basis van skills vergroot je je talentenpool, waardoor je in deze krappe arbeidsmarkt toch goede kandidaten kunt vinden. Toch worstelen veel recruiters met dit proces. In deze video geeft Kasper Kok (Textkernel) meer uitleg over skills.


Gast
Kasper Kok
Senior Product Manager Skills Intelligence, Textkernel

Kasper heeft een achtergrond in kunstmatige intelligentie en is gepromoveerd in de taalkunde. De afgelopen vijf jaar heeft hij zich als product manager bij Textkernel beziggehouden met parsing en matching technologie voor recruiters en HR. Zijn voornaamste focus is het ontwikkelen van skills-technologie, waarmee het potentieel van kandidaten in kaart kan worden gebracht.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Recruitment 2024

De krapte op de arbeidsmarkt, daar moet je het mee doen. Maar doe het slim en rebels. Gooi oude recruitmentconventies overboord. Cv’s de prullenbak in? Salaris of werkomgeving? Wat is de uitweg voor het duivelse dilemma van AI in recruitment? En diversiteit doet er wél toe: je kandidaat kiest zonder blikken of blozen voor je concurrent. Hou talent binnen en de achterdeur dicht met de trends van morgen.
8 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen