AI in fashion retail: van banenbedreiging naar datagedreven relevantie

Gasten: Michaël Verdonck Host: Michaël Verdonck
AI in fashion retail: van banenbedreiging naar datagedreven relevantie

Ook in de de fashion-industrie is er onrust over wat de komst van generatieve AI gaat betekenen.

Is het een bedreiging van jobs of biedt AI juist kansen? Belangrijke beslissingen op specifieke momenten in het modeseizoen worden nu vaak genomen op basis van onderbuikgevoel of data in Excel-sheets. Met Michaël Verdonk van Crunch Analytics praten we over hoe je AI kan inzetten om tijd en mankracht beter te benutten en datagedreven voorspellingen te doen, waardoor AI vóór je gaat werken in plaats van tegen je.


Gast
Michaël Verdonck
Senior Product Owner, Crunch Analytics

Michael is Senior Product Manager bij Crunch Analytics. Hij stuurt het Crunch Fashion Retail Platform Team aan dat AI-tools bouwt om bij Europese spelers als G-Star, C&A en Scotch & Soda retail operations te verbeteren. Zijn ervaring spits zich vooral toe op productontwikkeling en het optimaliseren van prijszetting en stockbeheer met data & AI.


Host
Krijn Schuurman
Host, Emerce

Krijn Schuurman is een scherpe en gevatte allround dagvoorzitter die het beste bij sprekers naar boven haalt. Kritisch waar het moet, met humor waar het kan. Naast zijn werk als dagvoorzitter en gespreksleider heeft hij de afgelopen 15 jaar opdrachten gedaan voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren. De klant helpen bij het benutten van kansen die de online wereld biedt, is daarin de rode draad.
Hij wordt regelmatig gevraagd duiding te geven aan de trends op het gebied van internet en ICT, op Radio1 en BNR Nieuwsradio en zo nu en dan in programma’s zoals NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur en RTL Late Night.

Krijn heeft een jarenlange ervaring als gespreksleider bij evenementen, webinars, podcasts en talkshows. Hij heeft een voorliefde voor innovatie en alles wat met de digitalisering van onze samenleving te maken heeft, maar is breed inzetbaar; de afgelopen jaren werkte hij mee aan programma’s over onder meer de zorg, het onderwijs, de financiële sector, duurzaamheid en goede doelen.Gerelateerde artikelen