Arbeidsmarktcrisis op te lossen met AI

Gasten: Laurens Waling Host: Laurens Waling
Arbeidsmarktcrisis op te lossen met AI

Volgens Laurens Waling van 8vance hoeft er helemaal geen krapte te zijn op de arbeidsmarkt. De oplossing zit volgens hem in het deep-matchen met AI van mensen op skills, zelfs over vakgebieden heen. Hoe 8vance op die manier mensen helpt te navigeren van zogenaamde bull shitbanen naar meer betekenisvolle banen. Hij legt uit waarom we een fundamentele shift van denken moeten maken. Waarom we een ‘zachter systeem’ nodig hebben, waarin mensen meer risicovolle keuzes durven maken. Én hoe je met deep-matchen met AI je voordeel kunt doen als corporate recruiter of HR-directeur.


Gast
Laurens Waling
Chief Evangelist, 8vance

Laurens is trendwachter, spreker en adviseur op het gebied van AI en skills-based matching. Hij richtte in 2014 Part-up op, als oplossing om werk slimmer te verdelen binnen grote organisaties. Hij verkocht het bedrijf in 2021 en is nu als Chief Evangelist verbonden aan 8vance. Deze scale-up levert AI oplossingen om de verspilling van talent tegen te gaan. Laurens volgt de ontwikkelingen rondom AI, talent mobility en wendbaar organiseren op de voet. Laurens is betrokken bij voorbeelden van het matchen binnen bedrijven, het uitwisselen van personeel binnen ecosystemen en het skills-based inzetten van nieuwe doelgroepen.


Host
Bas Westland
Host, Emerce

Bas Westland is inmiddels een vaste waarde als dagvoorzitter van Emerce Recruitment. Naast zijn dagvoorzitterschap bij Emerce is hij al een aantal jaren MC van de Sourcing Summit Europe en is hij gastheer geweest bij o.a. Hiring Success en Unleash. Naast zijn dagvoorzitterschap spreekt en traint hij vaak over recruitment innovatie, social media en ondernemerschap in Nederland en steeds vaker ook daarbuiten. Hij blogt frequent op o.a. EmploIT en organiseert vanuit die blog ook de jaarlijkse verkiezing voor de Meest Invloedrijke Recruiter van Nederland. Naast deze activiteiten vanuit baswestland.com is hij Managing Partner van e-people, een netwerkorkorganisatie van recruiters die op innovatieve wijze professionals en opdrachtgevers in de IT en internetsector bij elkaar brengt.


Gerelateerde artikelen