Beleggers bedwingen de (duurzame) databerg met AI

Gasten: Huib Vaessen, Marjoleine van der Peet Host: Huib Vaessen, Marjoleine van der Peet
Beleggers bedwingen de (duurzame) databerg met AI

Hoe verwelkom je AI als nieuwe collega in je team?

APG is pensioenbelegger van ABP, het grootste pensioenfonds van NL. Bij APG werkt het vastgoed-team sinds kort met AI als nieuwe collega. De analyses zijn sneller en besparen de menselijke teamleden tijd. Voor het verduurzamen van portefeuilles lijkt AI ook een goede tool. Een aantal innovatieve startups richt zich hier speciaal op. 

Waar moet je als organisatie aan denken als je AI wilt implementeren in je teams? Hoe voorkom je veelvoorkomende valkuilen? In deze video bespreken Huib Vaessen (APG) en Marjoleine van der Peet (Qdrop) de voordelen en uitdagingen van zo’n nieuwe collega.


Gast
Huib Vaessen
Head of Research & Analytics Real Assets, APG Asset Management

Huib Vaessen is hoofd van het Global Research & Analytics team bij APG Real Assets, een belegger met een portfolio van 70 miljard in vastgoed en infrastructuur die belegt in opdracht van Nederlandse pensioenfondsen. Hiervoor was Huib de COO van GeoPhy, een big data vastgoed analytics company, verkocht in 2022. Hij heeft nu de ambitie om de digitale collega – die hij en zijn team bouwen – toe te voegen aan het investment comité.


Gast
Marjoleine van der Peet
Co-founder, Qdrop

Marjoleine is impact-investeerder en komt uit de institutionele investeringswereld. Samen met een tech-team heeft ze Qdrop opgericht. Een systeem om impact investeerders verder te brengen door hen inzicht te bieden in de positieve impact van geïnvesteerd kapitaal op mens en milieu.


Host
Roland Kroes
Host, Emerce

Roland Kroes is een host voor Emerce TV.Gerelateerde artikelen