De beste CX op basis van data, socials en computer vision

Gasten: Nick Kuiper Host: Nick Kuiper
De beste CX op basis van data, socials en computer vision

Squaremoon is een bedrijf dat op een vernieuwende manier data en socials inzet om de customer experience van bedrijven en merken te verbeteren. Van content, campagnes tot merkpositionering. Zo helpt het bedrijf onder meer het FD om artikelen dusdanig in beeld en taal te brengen dat ze beter aansluiten bij de lezer. Verder werkt de startup ook voor bedrijven als KLM, Mariott, Van der Valk hotels en Rituals. In deze sessie bespreken we hoe je op basis van eigen en vrijelijk beschikbare data gecombineerd met onder meer inzichten uit socials als bedrijf of merk de CX kunt optimaliseren dan wel dusdanig kan veranderen zonder de klant te verliezen. Welke stappen worden in dergelijke processen doorlopen en waarom? Welke data zijn key in deze? Hoe manage en analyseer je die? En wat kan je er uiteindelijk concreet mee? In deze video worden onder meer cases besproken van Mercedes-AMG, LeasePlan en Van der Valk.


Gast
Nick Kuiper
Oprichter, Squaremoon

Als oprichter van Squaremoon transformeert Nick voortdurend abstracte data naar bruikbare inzichten en tools. Met zijn innovatieve aanpak zoekt hij constant naar nieuwe technieken om klanten dieper inzicht te geven in hun positionering en klantervaring. Als technisch data-analist werkt Nick aan diverse Squaremoontools en -dashboards, met als doel klanten snel te laten reageren op marktveranderingen en trends.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

De toekomst van CX

Aan welke knoppen kun je het beste draaien binnen de organisatie om de klantervaring van de klant verder te verbeteren? Hoe optimaliseer je de klantervaring met AI? En welke platforms kun je het beste gebruiken? Deze collectie gaat over alle interacties die klanten hebben in de customer journey.
9 video's
12 sprekers

Gerelateerde artikelen