Clever Franke maakt de impact van geld tastbaar met data

Gasten: Wouter van Dijk Host: Wouter van Dijk

Van enorme datasets een behapbaar en stijlvol platform maken, daar leven de mensen bij Clever Franke van op. In opdracht van Globalance Bank maakte zij een digitale wereldkaart waarbij duidelijk wordt hoe financiële investeringen impact hebben op mens en planeet. 

Clever Franke houdt zich al sinds 2008 bezig met grote datasets. Zo werkte ze al samen met onder andere Google, Philips en Unicef. Toen Globalance Bank aanklopte met de vraag om data van de grootste spelers op de beurs wereldwijd te bundelen in een platform, wisten ze bij Clever Franke dat ze iets bijzonders in handen hadden.

Zoals Wouter van Dijk (Design Director) zegt: “Je werkt samen met een bank en die willen hun eigen digitale platform neer gaan zetten, maar ze hebben nog nooit een platform gebouwd. Dat hele proces, daar hebben we ze echt in begeleid.”

Het data-platform moest snel en duidelijk communiceren en niet overkomen als een lange Excel-lijst. Hoe dat is gelukt zie je in deze video.

13,2K


Gast
Wouter van Dijk
Design Director, Clever Franke

Wouter van Dijk is Design Director bij Clever Franke. Clever Franke houdt zich al sinds 2008 bezig met grote datasets. Zo werkte ze al samen met onder andere Google, Philips en Unicef.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.Gerelateerde artikelen