De data-spagaat in de business van diervoeding

Gasten: Marlou Mulders Host: Marlou Mulders
De data-spagaat in de business van diervoeding

Binnen de wereld van diervoeding is een omnichannellandschap niet meer weg te denken. De consument switch steeds vaker tussen kanalen om niet alleen een product voor hun geliefde huisdier te kopen, maar ook om informatie voor en over hun huisdier te weten te komen.

Wie niet beter weet, ziet een scala aan mogelijkheden voor het vergaren, analyseren en sturen op basis van consumentendata. Maar zo rechtlijnig is het niet. Want niet het baasje, maar het huisdier is de hoofdpersoon. Een huisdier surft niet online, kent geen (digitale) klantreis, geeft geen feedback op klantenservice en laat al helemaal geen reviews achter bij een voedingsproduct.

Hoe kun je in deze tak van sport dan alsnog op basis van data inspelen op de behoefte en wensen die er zijn? Welke bronnen gebruik je dan? Wat is daarbinnen de meerwaarde van online en andere contactkanalen? En niet onbelangrijk: hoe zorg je ervoor dat je op basis van de beschikbare data de klant en het huisdier aan je bindt, en dat voor langere tijd? Dit en meer komt aan bod in deze videosessie.

310


Gast
Marlou Mulders
Commercieel Directeur, Prins Petfoods

Marlou werkt ruim dertien jaar voor Prins Petfoods, een Nederlands familiebedrijf dat honderd procent natuurlijke honden- en kattenvoedingen produceert en levert aan onder meer dierenspeciaalzaken, tuincentra en webwinkels. Ze heeft een passie voor dieren en is specialist op het gebied van marketing, branding en sales in de petfoodbranche.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Customer data: actuele trends en innovatie

Merken zoals Volvo, Rabobank en Omoda tonen dat customer data essentieel is voor real-time gepersonaliseerde interactie. De focus ligt op zero- en first-party data, data-overload beheersen en privacy beheren. Is AI alleen maar effectief in de juiste handen? En is een customer data platform cruciaal voor een onfeilbare strategie?
9 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen