Conversion & Analytics in een privacy first wereld

Gasten: Naomi van der Louw, Romar van der Leij Host: Naomi van der Louw, Romar van der Leij
Conversion & Analytics in een privacy first wereld

De afgelopen jaren is er een duidelijke verschuiving waarneembaar naar meer aandacht voor privacy en de empowerment van consumenten. Zowel Europese wetgevers als toezichthouders richten zich steeds meer op privacykwesties. Deze verschuiving wordt weerspiegeld in verschillende juridische ontwikkelingen. Nieuwe wetten en regelgevingen, zoals de Digital Services Act, de Digital Markets Act en de toekomstige AI Act, trachten de activiteiten van grote technologiebedrijven te reguleren en de privacy te waarborgen. De ePrivacy Verordening, die nog moet worden geïmplementeerd, zal elektronische communicatiegegevens verder beschermen.

Daarnaast zijn er specifieke zorgen met betrekking tot datadoorgifte en het gebruik van tools zoals Google Analytics, evenals het beheer van cookiebanners en de regulering van nudging en dark patterns op websites. Toezichthouders kunnen boetes opleggen voor inbreuken op privacyregels.

Naast juridische ontwikkelingen zien we ook praktische veranderingen, zoals serverside tagging, die nieuwe mogelijkheden biedt voor gegevensbeheer met aandacht voor ethische en privacyoverwegingen.

Kortom, de verschuiving naar meer privacy en consumentenempowerment heeft geleid tot een reeks juridische en praktische veranderingen die van invloed zijn op bedrijven en organisaties. Het is van cruciaal belang om te voldoen aan deze nieuwe normen en regels om de privacyrechten van individuen te waarborgen.

18,3K


Gast
Naomi van der Louw
Legal Counsel, DDMA

Naomi is Legal Counsel bij DDMA, branchevereniging voor data en marketing. Zij helpt organisaties met allerlei juridische vraagstukken en is gespecialiseerd in het privacyrecht en marketing, specifiek in reclame op sociale media.


Gast
Romar van der Leij
Legal Counsel, DDMA

Romar van der Leij is Legal Counsel bij DDMA, de branchevereniging voor datagedreven marketing. In deze rol staat hij midden in de sector, waardoor hij marketingvraagstukken in juridisch perspectief kan plaatsen. Daarbij kijken hij en zijn juridische collega’s niet alleen naar het uitsluiten van risico’s, maar ook naar de mogelijkheden die er zijn binnen het bestaande juridische kader. Zijn belangrijkste expertisegebieden liggen op het gebied van privacy, marketing en informatietechnologie.


Host
Renske de Bruine
Host, Emerce

Sinds 2008 werkt Renske in de digitale wereld. Haar digitale carrière is zij begonnen bij Virtual Affairs (vandaag de dag bekend als “WeAreYou”)- full-service internet bureau- die bekend staat voor het leveren van professionele IT diensten/producten én resultaat voor bedrijven in de financiële en zorg sector. Vanaf 2012 heeft Renske zich toegewijd om de gezondheidszorg te verbeteren als ondernemer. Ondertussen is zij twee bedrijven verder op het gebied van digitale zorg. Bovendien is één van deze bedrijven, Winq.online, benoemd tot Nederlands start-up van het jaar (Computable) in 2018. Daarnaast benoemde InspiringFifty haar tot één van de 50 meest inspirerende vrouwen in de technologiesector. Vandaag de dag is zij actief als investeerder in early-stage tech bedrijven, adviseur en spreker.


Host
Ton Wesseling
Host, Emerce

Ton hosts the A/B testing mastery course at CXL institute and is the founder and host of The Experimentation Culture Awards and The Conference formerly known as Conversion Hotel. He is also the author of the Emerce Magazine Conversion Column since 2009.Gerelateerde artikelen