E-commerce challengers over hun belangrijkste uitdagingen in 2024

Gasten: Joost Brugmans, Suzanne van Straaten Host: Joost Brugmans, Suzanne van Straaten
E-commerce challengers over hun belangrijkste uitdagingen in 2024

Meestal schijnt de zon in e-commerceland, maar voor komend jaar wordt zwaar weer verwacht. 

Hoe sorteer je voor op een jaar waarin groeiprognoses overschaduwd kunnen worden door economische tegenwind?

Suzanne van Straaten (Sprinklr) en Joost Brugmans (Orderchamp) delen met host Geert-Jan Smits (ex-Flinders) niet alleen hun verwachtingen voor 2024, maar vooral ook hoe ze hierop actie ondernemen. Van aanpassingen in de distributiemix tot het groeiende belang van merkbouwen en de mogelijke inzet van AI om de klant te (blijven) bereiken.

Van Straaten, die met Sprinklr een snelgroeiende webshop in biologische planten heeft, boekte afgelopen jaar boven verwachting goede cijfers, maar voelt wel knelling in de keten waarvan ze afhankelijk is. En zegt ook niet in commerciële wetten van e-commerce te willen vervallen om zoveel mogelijk omzet binnen te halen.

Als digitaal inkoopplatform & dropshipping-oplossing waarmee merken en zelfstandige retailers met elkaar worden verbonden, heeft Orderchamp te maken met een hele andere dynamiek en kan via zijn klanten de onrust in de markt extra voelen.

2.1k


Gast
Joost Brugmans
CEO & Medeoprichter, Orderchamp

Joost Brugmans is de CEO en medeoprichter van Orderchamp, een digitaal inkoopplatform & dropshipping-oplossing waar merken en zelfstandige retailers met elkaar worden verbonden zodat zij relevant blijven voor hun klanten. Hiervoor was Joost als Director of Partnerships medeverantwoordelijk voor het succes van SaaS e-commerceplatform SEOshop, dat werd overgenomen door Lightspeed voordat het naar de beurs ging in 2019, Joost heeft een MSc. in Industrial Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven.


Gast
Suzanne van Straaten
Oprichter, Sprinklr

Suzanne van Straaten is oprichter van het snelgroeiende missiegedreven bedrijf Sprinklr. Sprinklr is de online shop met planten van biologische en duurzame telers, die daarbij veel online hulp aanbiedt om ze groen en bloeiend te houden.


Host
Geert-Jan Smits
Host, Emerce

Geert-Jan is oprichter en CEO van Flinders, een design woonwinkel die meer dan 36.000 designmeubels, lampen en woonaccessoires verkoopt in Nederland en België. Daarnaast is hij host voor Emerce TV. Flinders heeft een woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent, woonwebshops en een Flinders Café in Groningen. Hiernaast is Geert- Jan bestuurslid van INretail. Voorheen was hij oprichter en CEO van Jungle Minds een internetadvies- en ontwerpbureau gevestigd in
Amsterdam. Geert-Jan heeft een voorliefde voor duurzame initiatieven en is investeerder in het jonge interieurbedrijf Occony.Gerelateerde artikelen