EDAY: Future Of Media – AI versus menselijke creativiteit

EDAY: Future Of Media – AI versus menselijke creativiteit

Zullen AI systemen ooit net zo creatief of zelfs creatiever worden dan de mens? Hoe ziet zulke creativiteit eruit? En wat betekent dat dan voor onze ‘old school’ creativiteit?

Met simpele prompts kan Artificial Intelligence in een mum van tijd complete, unieke kunstwerken creëren. Sommigen zijn bijna niet te onderscheiden van de Hollandse meesters, maar wij zitten nog steeds aan de knoppen. Wat gebeurt er als AI compleet autonoom kunst zou maken?

In deze documentaire van een half uur spreken we met ondernemers en wetenschappers over de toekomst van AI en creativiteit. Denk aan unieke kunstwerken met de tools van Neural.Love, muziek op TikTok die volledig door AI is gemaakt of acteurs van Neosapience die alleen digitaal bestaan.

In de huidige maatschappij worden AI toepassingen al losgelaten op allerlei vormen van menselijke creativiteit om te kijken hoe het zich meet naast onze eigen creativiteit. Nu staat het nog in de kinderschoenen, maar hoe ziet dat er over een aantal jaar uit?

De toekomst van AI lijkt veelbelovend, maar heeft ook een aantal ethische kanttekeningen. Er moet zorgvuldig worden gekeken hoe deze nieuwe vorm van creativiteit kan bestaan naast die van ons.

Samenstelling en interviews: Monique van Dusseldorp

Collectie: Emerce EDAYGerelateerde artikelen