EDAY podcast: Alvin Chan (Superlarge) over innovatiecultuur in Korea

Gasten: Alvin Chan Host: Alvin Chan
EDAY podcast: Alvin Chan (Superlarge) over innovatiecultuur in Korea

De werkcultuur in Korea is heel anders dan die in Nederland, maar er zijn ook overeenkomsten. Alvin Chan kent beide.

Alvin Chan deelt zijn ervaringen over zijn tijd bij elektronicagigant Samsung. Het is een heel andere cultuur, maar als je eenmaal het vertrouwen hebt gewonnen is die blijvend. Er zijn grote verschillen met Nederland – zoals de Koreaanse hiërarchische cultuur – maar ook overeenkomsten: beiden landen hebben een “engineering mindset” en een drang tot innovatie. De invloed van Koreaanse cultuur in Nederland uit zich in de populariteit van niet alleen Samsung, maar ook Kia en K-pop. Toch wordt Korea volgens hem als industriële en culturele kracht nog ondergewaardeerd in vergelijking met andere Aziatische landen.

725


Gast
Alvin Chan
Founder / Executive Creative Director, Superlarge

Alvin Chan is een brand-design– en marketingspecialist met meer dan dertig jaar ervaring in het werken met topmerken. Hij zorgt voor brand direction, geïntegreerde campagnes en merkervaringen. Hij had seniorposities bij wereldwijde merken en bureau’s als Cheil Worldwide, Nike, G-Star Raw, en TBWA. Hij gelooft dat echt waarde creëren voor merken van binnenuit gebeurt en zijn bureau Superlarge specialiseert zich in het ontketenen van het potentieel van een merk over culturen en continenten heen. Hij is eveneens de Nederlandse voorzitter van de vooraanstaande designorganisatie Alliance Graphique Internationale. Hij ontving meerdere internationale prijzen en was zelf ook jurylid.


Host
Remco Janssen
Oprichter en CEO, Silicon Canals

Remco Janssen is de oprichter van Silicon Canals, een van Europa’s leidende nieuwswebsites over startups, scale-ups en technologie. Sinds zijn dagen bij een maaltijdwebsite heeft hij een onmiskenbare passie voor snelgroeiende startups en disruptieve technologie. Silicon Canals is een toonaangevende Engelstalige technologiemediabron voor de Benelux en Europa die nieuws, kennis en inzichten uit het Europese technologie- en startup-ecosysteem behandelt.Gerelateerde artikelen