Het verborgen duurzaamheidspotentieel van betalingsverkeer

Gasten: Taco de Vries Host: Taco de Vries
Het verborgen duurzaamheidspotentieel van betalingsverkeer

Ook de technologie voor online betalingen draagt bij aan CO2-uitstoot. Hoeveel draagt Nederland bij en wat kan de betaalindustrie doen in positieve zin?

De vraag lijkt in eerste instantie niet meteen voor de hand te liggen: wat kan de Nederlandse betaalindustrie bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van retail Nederland? We spreken daarover met Taco de Vries, oprichter van en managing partner bij Payments Advisory Group, een internationaal, netwerk adviesbureau gespecialiseerd in betalingsverkeer. Hij adviseert bedrijven bij de optimalisering van hun inkomend betalingsverkeer en is co-voorzitter van de expertgroep payments bij Shopping Tomorrow.

Aan de hand van het Payments Sustainability Growth Model wordt bekeken of en in welke mate de Nederlandse betaalindustrie onderdeel is van de duurzaamheidsproblematiek, maar belangrijker nog: hoe en in welke mate het betalingsverkeer kan bijdragen aan een oplossing.

1.5k


Gast
Taco de Vries
Managing partner, Payments Advisory Group

Taco de Vries is oprichter van en managing partner bij Payments Advisory Group. Een internationaal, netwerk adviesbureau gespecialiseerd in betalingsverkeer. Taco is afgestudeerd Media psycholoog (Universiteit Utrecht) en heeft een MBA in Global e-Commerce Management (Erasmus Rotterdam).

Als actief consultant werkte Taco o.a. voor: ING, Nederlandse Betaalvereniging, Vocalink, Mastercard, Brinks, Ahold Delhaize, Shurgard en CM.com.

Taco adviseert (internationaal opererende) bedrijven bij de optimalisering van hun inkomend betalingsverkeer en is co-voorzitter van de expertgroep payments bij Shopping Tomorrow.


Host
Krijn Schuurman
Host, Emerce

Krijn Schuurman is een scherpe en gevatte allround dagvoorzitter die het beste bij sprekers naar boven haalt. Kritisch waar het moet, met humor waar het kan. Naast zijn werk als dagvoorzitter en gespreksleider heeft hij de afgelopen 15 jaar opdrachten gedaan voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren. De klant helpen bij het benutten van kansen die de online wereld biedt, is daarin de rode draad.
Hij wordt regelmatig gevraagd duiding te geven aan de trends op het gebied van internet en ICT, op Radio1 en BNR Nieuwsradio en zo nu en dan in programma’s zoals NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur en RTL Late Night.

Krijn heeft een jarenlange ervaring als gespreksleider bij evenementen, webinars, podcasts en talkshows. Hij heeft een voorliefde voor innovatie en alles wat met de digitalisering van onze samenleving te maken heeft, maar is breed inzetbaar; de afgelopen jaren werkte hij mee aan programma’s over onder meer de zorg, het onderwijs, de financiële sector, duurzaamheid en goede doelen.


Gerelateerde artikelen