Uitgesteld betalen tussen groeikans voor retailers en valkuil voor consumenten

Gasten: Gertjan Rösken Host: Gertjan Rösken
Uitgesteld betalen tussen groeikans voor retailers en valkuil voor consumenten

Uitgesteld betalen (‘Buy-Now-Pay-Later’) is al een tijdje in opkomst. Het biedt kansen voor retailers maar is ook een risico voor consumenten. Hoe houd je de balans?

De Nederlandse betaalindustrie is een – zij het beperkt – onderdeel van het duurzaamheidsprobleem. De branche scoort bovendien redelijk goed op de ambities en ondernomen activiteiten ten aanzien van duurzaamheid. Gertjan Rösken heeft bij het digitaliseren van de Rabobank gewerkt aan innovaties rondom betalingsverkeer zoals iDEAL en de bank-app. Hij is de presentator van de financiële podcast Nieuwe Knikkers. Techniek kan, in zijn ogen, de mensheid beter maken.

In het geval van de duurzaamheidsdoelen stelt hij dat individuele belanghebbenden (aanbieders en retailers) continu actief moeten blijven met zichtbare verduurzaming binnen de eigen organisatie omdat ze zich daarmee kunnen onderscheiden. Consumenten verwachten dat de retailer blijft innoveren om hun shop- en betaalervaring te verbeteren. In dit kader is ook de betaaltrend Buy-Now-Pay-Later sterk in opmars. Rösken bespreekt wat de term inhoudt en waar de kansen en valkuilen liggen.

1.2k


Gast
Gertjan Rösken
Expert Payments, loyalty en retail, Nieuwe Knikkers

Gertjan is een boomer maar beweegt zich soepel tussen alle generaties door. Techniek kan, in zijn ogen, de mensheid beter maken. Hij doorziet snel de werking en de impact die techniek heeft op ‘gewone’ gebruikers. Hij heeft bij het digitaliseren van de Rabobank gewerkt aan innovaties rondom betalingsverkeer zoals iDEAL en de bank app. Gertjan neemt mensen graag mee in de mogelijkheden van vandaag en die van morgen.


Host
Krijn Schuurman
Host, Emerce

Krijn Schuurman is een scherpe en gevatte allround dagvoorzitter die het beste bij sprekers naar boven haalt. Kritisch waar het moet, met humor waar het kan. Naast zijn werk als dagvoorzitter en gespreksleider heeft hij de afgelopen 15 jaar opdrachten gedaan voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren. De klant helpen bij het benutten van kansen die de online wereld biedt, is daarin de rode draad.
Hij wordt regelmatig gevraagd duiding te geven aan de trends op het gebied van internet en ICT, op Radio1 en BNR Nieuwsradio en zo nu en dan in programma’s zoals NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur en RTL Late Night.

Krijn heeft een jarenlange ervaring als gespreksleider bij evenementen, webinars, podcasts en talkshows. Hij heeft een voorliefde voor innovatie en alles wat met de digitalisering van onze samenleving te maken heeft, maar is breed inzetbaar; de afgelopen jaren werkte hij mee aan programma’s over onder meer de zorg, het onderwijs, de financiële sector, duurzaamheid en goede doelen.


Gerelateerde artikelen