Erik Hensel (MNTG): NFT’s kunnen helpen ‘engagement’ en trouwe klanten te creëren

Gasten: Erik Hensel Host: Erik Hensel
Erik Hensel (MNTG): NFT’s kunnen helpen ‘engagement’ en trouwe klanten te creëren

NFT’s krijgen steeds vaker praktische toepassingen. Voor merken bieden ze een manier om ‘engagement’ te creëren en een trouwe ‘community’ op te bouwen.

Zijn NFT’s dood? Niet volgens Erik Hensel van MNTG (op zijn Engels uitgesproken als ‘mintage’), dat bedrijven helpt hun weg te vinden op het Web3. De markt trekt alweer aan en bovendien ziet hij dat er steeds meer praktische toepassingen aan NFT’s verbonden worden. Een voorbeeld waar hij zelf aan meewerkte was een project rond Armin van Buuren: “Een project waarbij we Armin in Web3 hebben gelanceerd. We hebben hem gekoppeld aan een van de grootste Nederlandse NFT-kunstenaars, Rik Oostenbroek”. Voor kopers waren er, bijvoorbeeld, Q&A’s en een privé-evenement met Van Buuren.

Voor marketeers biedt het ook mogelijkheden: je kunt makkelijker een community creëren en, zegt Hensel, “op een heel andere manier engagement krijgen met je consument”. Het is, kortom, “een manier om met je consument heel direct in contact te staan”. Beginnen is bovendien minder ingewikkeld dan het vaak lijkt.


Gast
Erik Hensel
Mede-oprichter, MNTG

Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Gerelateerde artikelen