EDAY Podcast: Harry Yeff over AI. ‘In the discomfort, most evolution is going to happen.’

Gasten: Harry Yeff Host: Harry Yeff
EDAY Podcast: Harry Yeff over AI. ‘In the discomfort, most evolution is going to happen.’

(Stem)kunstenaar Harry Yeff over hoe technologie en AI je ongemakkelijk maken, maar juist daarom vooruitgang brengen.

Harry Yeff, die beroemd werd als beatboxer, is al een aantal jaren veel breder actief. Zijn intuïtie als kunstenaar spreekt uit het feit dat hij ongemakkelijkeheid, bijvoorbeeld rond AI, juist omarmt en ziet als noodzakelijk voor evolutie en verdere ontwikkeling. Het kan je uitdagen, je van je stuk brengen, en je juist daarom verder brengen. De stem is iets heel natuurlijks en basaals, maar tegelijkertijd is de stem iets ontzettend gecompliceerds. Het opzoeken van de grenzen en de interacties met kunst en technologie kan mensen inspireren.

963


Gast
Harry Yeff
Kunstenaar en musicus, Bell Labs

Harry Yeff (alias Reeps 100) werd geboren in Londen. Yeffs expertise op het gebied van vocaal en muzikaal vakmanschap heeft wereldwijd fans gegenereerd. Met meer dan 100 miljoen views en erkenning als pionier in een nieuwe beweging van vocale experimenten en openheid voor neurodiverse creativiteit.

Yeff werd beroemd als een van de grootste beatboxers aller tijden. Zijn bijna onmenselijke vocale vaardigheden opende een hele reeks stem-, technologie- en academische samenwerkingen rond op vocaliteit en technologie gebaseerde prestaties. In 2019 voltooide hij zijn derde kunstenaarsresidentie aan de universiteit Harvard met een uitnodiging als gastdocent bij de fonetische en muziekafdelingen. Momenteel maakt Yeff deel uit van het ‘Experiments in Art and Technology’-programma van Bell Labs en is hij een vaste bijdrager en spreker bij het ‘Cultural Leader’-programma van het World Economic Forum.


Host
Remco Janssen
Oprichter en CEO, Silicon Canals

Remco Janssen is de oprichter van Silicon Canals, een van Europa’s leidende nieuwswebsites over startups, scale-ups en technologie. Sinds zijn dagen bij een maaltijdwebsite heeft hij een onmiskenbare passie voor snelgroeiende startups en disruptieve technologie. Silicon Canals is een toonaangevende Engelstalige technologiemediabron voor de Benelux en Europa die nieuws, kennis en inzichten uit het Europese technologie- en startup-ecosysteem behandelt.Gerelateerde artikelen