Hartgedreven recruitment per generatie

Gasten: Veerle Martens, Alex Malone Host: Veerle Martens, Alex Malone
Hartgedreven recruitment per generatie

Inhoudelijk gaan we het hebben over Generatie-Z op de werkvloer. In de sessie wordt inhoudelijk de diepte ingegaan over de unieke kenmerken van deze generatie en hoe werkgevers hier het beste op kunnen inspelen. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals samenwerking, flexibiliteit en directe feedback. Ook wordt er ingegaan op de rol van technologie en communicatie in de werkplekcultuur. Daarnaast zal er een koppeling gemaakt worden naar het werven en selecteren van Generatie-Z, en hoe PlayToWork daarop inspeelt. Een aantal belangrijke tips zullen dan vervolgens aan bod komen.


Gast
Veerle Martens
COO (en mede-eigenaar), PlaytoWork

Veerle Martens is COO en mede-eigenaar van PlaytoWork, een platform dat zich richt op skill-based matching voor mbo-werkzoekenden. Eerder was ze de oprichter van Bijbanaan, een recruitmentplatform dat zich richtte op generatie Z. Ze is van mening dat het belangrijk is dat mensen hun eigen weg vinden in het leven en zich ontwikkelen op een manier die bij hen past. Met PlaytoWork wil ze de kansen op werk voor mbo-werkzoekenden vergroten door middel van gerichte matching op basis van vaardigheden en kwalificaties.


Gast
Alex Malone
Nomad ondernemer, Meetings in the Sun

Alex Malone is expert in anders werken. Ze is ‘nomad ondernemer’ sinds 2014 en op een missie om een nieuwe werknorm te creëren gebaseerd op vrijheid en impact (door onder meer remote werken). Haar visie is dat ons werksysteem verouderd is en gebaseerd op controle, strijd en hiërarchie. Om de ‘wonden’ hiervan te genezen bieden organisaties vitaliteitsprogramma’s aan en worden happiness managers in het leven geroepen. Maar wat er eigenlijk nodig is, is een nieuw systeem.


Host
Bas Westland
Host, Emerce

Bas Westland is inmiddels een vaste waarde als dagvoorzitter van Emerce Recruitment. Naast zijn dagvoorzitterschap bij Emerce is hij al een aantal jaren MC van de Sourcing Summit Europe en is hij gastheer geweest bij o.a. Hiring Success en Unleash. Naast zijn dagvoorzitterschap spreekt en traint hij vaak over recruitment innovatie, social media en ondernemerschap in Nederland en steeds vaker ook daarbuiten. Hij blogt frequent op o.a. EmploIT en organiseert vanuit die blog ook de jaarlijkse verkiezing voor de Meest Invloedrijke Recruiter van Nederland. Naast deze activiteiten vanuit baswestland.com is hij Managing Partner van e-people, een netwerkorkorganisatie van recruiters die op innovatieve wijze professionals en opdrachtgevers in de IT en internetsector bij elkaar brengt.Gerelateerde artikelen