Hoe Makro zijn nieuwe positionering benadrukt met een ambassadeur-campagne

Gasten: Sjef Kerkhofs, Luuk Schuiling Host: Sjef Kerkhofs, Luuk Schuiling
Hoe Makro zijn nieuwe positionering benadrukt met een ambassadeur-campagne

Horecagroothandel Makro is de afgelopen jaren van een strategie op basis van ‘food inspiration’ overgeschakeld naar het fundament van prijscommunicatie.

Geen sterren-chefs en over the top luxe gerechten meer, maar de nadruk op slim ondernemerschap voor hardwerkende horeca-ondernemers. Dat is goed gelukt, maar enkel met prijscommunicatie bouw je geen merk op, weet Luuk Schuiling, Marketing & e-commerce manager bij Makro.

Het werd dan ook tijd om ook weer te investeren in het gevoel rondom het merk. Maar dan wel over de as van prijs en kwaliteit. Inspelend op slim ondernemerschap. Vandaar dat de behoefte is ontstaan om te werken met een ambassadeur die een verpersoonlijking van het merk kan zijn. Die is gevonden in de persoon van Ramon Beuk.

Samen met Sjef Kerkhofs (managing director van Positive) vertelt Schuiling in deze video over het vinden van de juiste match, het creatieve merkhaakje, kanaalkeuzes en meer.

12,3K


Gast
Sjef Kerkhofs
Managing Director, Positive

Sjef is Managing Director bij Positive, partner bij Candid, digital marketing strateeg en spreker/blogger. Hij helpt al ruim 15 jaar merken met het leggen van een schakel tussen strategie en operatie. Sjef heeft gewerkt voor merken zoals Pearle, Makro, Blokker, Hunkemöller, Remia, ABN AMRO, Unibet, Wecycle en vele anderen. Voor zijn rol in de reclame industrie werd hij meermaals genomineerd voor de Reclamebureau100 en zijn bureau Positive is al jaren een welkome gast in de top van de Emerce100.


Gast
Luuk Schuiling
Marketing & E-commerce Manager, Makro

Luuk Schuiling heeft Communicatie en Marketing gestuurd aan de Vrije Universiteit, Amsterdam en Renmin University, Beijing. Hij begon zijn carrière bij METRO als Corporate Management Trainee in 2017. Binnen METRO is hij werkzaam geweest bij METRO China (Shanghai office), METRO AG (Düsseldorf) en Marko Nederland. Met ervaring in Operatie, Sales en project management. Sinds september is Luuk verantwoordelijk voor marketing & e-commerce met als missie om de nieuwe positionering van Makro in de markt te zetten.


Host
Oliver de Leeuw
Host, Emerce

Oliver is een allround online communicatieprofessional. Hij denkt, werkt en handelt in de breedte: van het meedenken over creatieve concepten voor video’s met de minister-president tot het draaien van gerichte social media advertentiecampagnes. Hij werkt net zo graag achter de schermen (denk: TEDx, TNO, New Energy Challenge) als op een podium.Gerelateerde artikelen