Hoge retourpercentages kun je binnenkort retour sturen met AI

Gasten: Yoran van Bezooijen Host: Yoran van Bezooijen
Hoge retourpercentages kun je binnenkort retour sturen met AI

De fashion-industrie heeft al jaren te maken met te hoge retourpercentages. Een probleem dat zowel consument als aanbieder beïnvloed.

De retailer Omoda is on- en offline actief op het gebied van fashionverkoop. Om de retouren te verminderen heeft het bedrijf een award-winning strategie bedacht: het Return Based Bidding Project. En met succes.

Hoe zet je als fashionbedrijf data strategisch in? Hoe verminder je de retourenstroom met behulp van data? Welke platformen gebruik je daarvoor? Is het mogelijk voorspellingen te doen op basis van die data? Is AI, ML daarbij een must of voldoet bestaande data science? En wat zijn de volgende stappen die kunnen worden gezet voor het zo goed mogelijk inspelen op de klantbehoefte en matchmaking bij een aankoop? Dit en meer komt aan bod in deze video.

591


Gast
Yoran van Bezooijen
Data Scientist, Omoda

Yoran is als Data Scientist bij Omoda verantwoordelijk voor machine learning, AI en geavanceerde analytics. Zijn bijdrage aan het ‘Return Based Bidding’ project, dat retouren vermindert door retourgedrag te voorspellen, toont zijn vermogen om datainzichten effectief toe te passen. Dit leidt tot minder retouren en draagt bij aan duurzamere bedrijfsvoering, wat de impact in het veld benadrukt.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Customer data: actuele trends en innovatie

Merken zoals Volvo, Rabobank en Omoda tonen dat customer data essentieel is voor real-time gepersonaliseerde interactie. De focus ligt op zero- en first-party data, data-overload beheersen en privacy beheren. Is AI alleen maar effectief in de juiste handen? En is een customer data platform cruciaal voor een onfeilbare strategie?
9 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen