How To: effectieve evaluatie van de samenwerking met je bureau

Gasten: Ivonne Boumeester, Bjorn Stolte Host: Ivonne Boumeester, Bjorn Stolte
How To: effectieve evaluatie van de samenwerking met je bureau

Je werkt al een tijdje samen met het bureau dat je in de arm hebt genomen, maar hoe toets je nu of je nog op de juiste weg bent samen? 

Gaandeweg verandert een relatie tussen klant en bureau veelal, ervaart Bjorn Stolte (Handpicked). Klanten hebben bijvoorbeeld steeds meer kennis in huis, voorkeuren kunnen veranderen en ook het bureau ontwikkelt zich uiteraard. Allemaal redenen om de samenwerking eens goed onder de loep te nemen.

Het algemene advies luidt om dit op vaste momenten te doen. Maar er is meer. Denk aan een wederzijdse evaluatie, waarbij ook de klant het bureau beoordeelt. Want een goede evaluatie vraagt om gelijkwaardigheid, stelt Ivonne Bouwmeester (3MO). 

Wat doe je vervolgens met de uitkomsten van je evaluatie? Wanneer is een samenwerking nog bij te sturen, wanneer kun je beter afscheid nemen van elkaar? En hoe zit het eigenlijk met je bestaande bureau opnieuw laten pitchen? Dit en meer hoor je in deze How To-video.

Ben je op zoek naar een (nieuw of ander) bureau, check dan de onafhankelijke Agency Finder van Emerce.


Gast
Ivonne Boumeester
Partner/adviseur, 3MO

Ivonne is een marketeer met grote passie voor het communicatie- en mediavak en met groot geloof in de kracht van partnerships. Gestart als marketeer bij KPN maakte ze daarna de overstap naar Unilever in diverse marketing- en mediarollen. Inmiddels is ze 13 jaar werkzaam bij 3MO als adviseur voor verschillende merken op projecten zoals review van samenwerkingen, pitchbegeleiding, ontwikkelen van way of working en trainingen. Recent was ze betrokken bij de 3MO COLLAB-tool, geïntroduceerd voor objectief en laagdrempelig evalueren van klant-bureaurelaties.


Gast
Bjorn Stolte
Mede eigenaar en CSO, Handpicked

Bjorn heeft een achtergrond als designer en is ruim twintig jaar ondernemer in de digitale industrie. Hij begon en leidde verschillende agencies, waaronder het internationaal bekroonde bureau IN10, en is daarbij altijd actief geweest als transformatie-adviseur. Sinds 2022 is Bjorn mede-eigenaar en CSO van de snel groeiende bureaugroep Handpicked, waar hij zich bezig houdt met de verdere ontwikkeling van de groep en de geïntegreerde Handpicked-propositie. 


Host
Rene Hendriks
Host, Emerce

René is moderator, business developer en partner bij New Story. Kenmerken: aanstekelijk enthousiasme, bruisende energie en activerend pres(en)teren. Deze rasoptimist leeft vanuit zijn hart en is de schaamte mijlenver voorbij. Door steeds opnieuw gewoon te DOEN stretcht hij zijn comfortzone, waarbij hij zijn omgeving uitdaagt om dat ook te doen. René zet aan en activeert beweging. Hij ontroert en ontregelt. Daarbij gebruikt hij de lachspiegel en innerlijke reflectievragen.Gerelateerde artikelen