-

Interview: Anne de Jongh over foutloze productgegevens in de woonbranche

Interview: Anne de Jongh over foutloze productgegevens in de woonbranche

Wil je deze video bekijken?

Wil je deze video bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze video kijkt...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Emerce. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met Emerce’s privacyverklaring. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Meld je gratis aan!

Voor deze video heb je een Emerce Basis account nodig. Meld je gratis aan en kijk ongestoord verder.

Aanmelden Al een Emerce Account? Log hier in.

‘Content is king’, maar alleen als je productgegevens ook echt kloppen. In de woonbranche, met de vele merken, producten, varianten en kleuren is dat niet eenvoudig. En foute gegevens leiden tot retouren. In plaats van alles zelf doen, kun je productgegevens in de woonbranche ook inkopen.

“Ja,” zegt, Anne de Jongh van Decodata, “content is king, maar de kracht ligt bij productattributen.” Zeker in de woonbranche moeten productgegevens echt kloppen. Juist handmatig invoeren is foutgevoelig: de informatie komt uit verschillende bronnen en moet worden vergeleken en gekopieerd om in een PIM- of ander systeem te worden ingevoerd. Decodata structureert en controleert data van vele merken en webshops kunnen de gegevens van de merken en producten die ze verkopen afnemen in de vorm van een CSV-, XML-, of Excel-bestand.

Dat gaat niet alleen om maten en cijfers, maar bijvoorbeeld ook met het classificeren van kleuren. Fouten worden er vrijwel geheel uitgevist. Dat gebeurt met slimme technologie en het instellen van bepaalde parameters: een lamp is bijvoorbeeld nooit 1000 meter hoog. En als je eerst zelf aan de slag wilt met datavervuiling? Als je veel vragen of retouren krijgt: ga eerst eens kijken of de betrouwbaarheid en de volledigheid van je productattributen klopt bij de content die je laat zien.

Spreker: Anne de Jongh (Decodata)

Interviewer: Hans Voorn

Event: Emerce Retail 2023

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond