Interview: Bart Snijders over het toepassen van ChatGPT in de praktijk

Gasten: Bart Snijders Host: Bart Snijders
Interview: Bart Snijders over het toepassen van ChatGPT in de praktijk

ChatGPT is al meer dan een speeltje of iets voor de toekomst. Bij Sprints & Sneakers wordt het al gebruikt, bijvoorbeeld voor het maken van enorme hoeveelheden productbeschrijvingen. En dat is pas het begin.

Bart Snijders experimenteert al volop met ChatGPT, bijvoorbeeld om op schaal productbeschrijvingen te genereren en te verbeteren. Op die manier werden ongeveer 600.000 productbeschrijvingen gegenereerd, waarbij ChatGPT werd gevraagd om antwoord te geven op de vragen die werden ingeladen. Dat hoeft niet handmatig: je kunt een script programmeren dat de hele tijd vragen invoert, waardoor het snel schaalbaar wordt. Voor controle op de inhoud, op plagiaat en op de grammatica kun je weer andere tools gebruiken. Bij Sprints & Sneakers wordt deze methode al toegepast voor klanten. Zelfs de nabije toekomst van ChatGPT en AI is lastig te voorspellen, maar het is duidelijk dat alles zal veranderen. Begin er dus nu meteen mee, want anders loop je direct al achter, aldus Snijders.

Spreker: Bart Snijders (Sprints & Sneakers)

Interviewer: Hans Voorn

Event: Emerce Retail 2023


Gast
Bart Snijders
Oprichter, Sprints & Sneakers

Bart Snijders is oprichter van growth-hacking-bureau Sprints & Sneakers. Zij helpen organisaties groeien middels growth hacking: een datagedreven, experimenteel sprintproces waarbij wordt gezocht naar de meest effectieve manier om te groeien. Bart heeft meer dan 250 organisaties helpen groeien. Sprints & Sneakers is B-corp gecertificeerd en helpt klanten ook hun groei in impact te vergroten.


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.Gerelateerde artikelen