Interview: Carlijn Postma over ‘binge-watching’ als model voor contentcreatie

Gasten: Carlijn Postma Host: Carlijn Postma
Interview: Carlijn Postma over ‘binge-watching’ als model voor contentcreatie

In de aandachtseconomie is het trekken en vasthouden van aandacht geen eenvoudige opgave. Toch lukt het de grote streamingdiensten wel. Carlijn Postma van New Degree neemt dat voorbeeld als model voor het creëren van content, oftewel ‘binge-marketing’.

Carlijn Postma van New Degree denkt na over het maken van evergreen content: content die altijd maar weer bezoekers blijft trekken. “Vergelijk het met een streaming service”, legt ze uit, “je gaat constant nieuwe data, of eigenlijk nieuwe content, toevoegen”. Bij de lancering van een nieuw seizoen van een serie op Netflix krijgen eerdere seizoen ook een boost in kijkers. Belangrijk is dat je content dus tijdloos is, zegt ze, “dat de urgentie niet in de aflevering zelf zit, maar dat je dat via de trailers verspreidt”.

Het is daarbij wel belangrijk – zoals SEO-specialisten weten – dat je content ook echt publiek trekt. Ook daarvoor kun je kijken naar Hollywood, zegt Postma, “want zij weten echt als geen ander hoe ze publiek moeten trekken en hoe ze dat moeten vasthouden in in de content”. Denk bijvoorbeeld aan: altijd in serie denken, dan kun je verwijzen naar eerdere en volgende afleveringen. Hoe? Postma: “Een cliffhanger is een hele handige tactiek die ze daar natuurlijk al jaren toepassen, maar ook als je zes afleveringen hebt en iemand begint in aflevering zes even die korte recap aan het begin van het verhaal, en dat kan ook in teksten”. Zorg er uiteindelijk voor dat je series maakt die echt een database gaan vormen die constant nieuw publiek trekt en ook oud publiek weer terughaalt.

Spreker: Carlijn Postma (New Degree)

Interviewer: Hans Voorn

Event: Emerce Retail 2023


Gast
Carlijn Postma
Merkstrateeg, NewDegree

Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Gerelateerde artikelen