EDAY Podcast: Jeremie Brecheisen (Gallup) over hoe je écht voor tevreden werknemers zorgt

Gasten: Jeremie Brecheisen Host: Jeremie Brecheisen
EDAY Podcast: Jeremie Brecheisen (Gallup) over hoe je écht voor tevreden werknemers zorgt

Jeremie Brecheisen voert veel gesprekken met HR-managers van grote bedrijven en heeft zo een goede indruk van hoe het er op dat gebied voorstaat.

Jeremie Brecheisen ziet al sinds 2009 een stijgende emotionele temperatuur wereldwijd. Toenemende economische voorspoed gaat lang niet altijd gepaard met toenemend welzijn. Vaak is het tegendeel het geval. Zo zijn er meer contrasten: in Noord-Europa zijn mensen gemiddeld genomen gelukkig, maar weinig geëngageerd met hun baan. “Europe is the lowest-rated region on engagement”, zegt hij, “people love their lives here, but they hate their jobs”. Een betere werkervaring heeft invloed op het bredere welzijn van mensen. Bedrijven gebruiken vaak de verkeerde meetmethodes om te beoordelen hoe goed ze het zelf doen. De oplossing? Om mensen geven: “caring is pro-active, it finishes what empathy starts. When you’re traing your leaders on this, don’t just train them to know how people feel: train them to care”.


Gast
Jeremie Brecheisen
Managing partner EMEA, Gallup

Jeremie Brecheisen is managing director van The Gallup CHRO Round Table. De afgelopen jaren voerde hij in die functie meer dan 800 een-op-een-gesprekken met Chief Human Resource Officers van grote bedrijven (met meer dan zeventigduizend werknemers), leidde hij meer dan 500 rondetafelsessies en bracht hij verslag uit over 200 Human Resource Leadership Teams. Ook ontwierp hij zes enquêtes waarvan de resultaten in meerdere artikelen werden gepubliceerd.


Host
Remco Janssen
Oprichter en CEO, Silicon Canals

Remco Janssen is de oprichter van Silicon Canals, een van Europa’s leidende nieuwswebsites over startups, scale-ups en technologie. Sinds zijn dagen bij een maaltijdwebsite heeft hij een onmiskenbare passie voor snelgroeiende startups en disruptieve technologie. Silicon Canals is een toonaangevende Engelstalige technologiemediabron voor de Benelux en Europa die nieuws, kennis en inzichten uit het Europese technologie- en startup-ecosysteem behandelt.Gerelateerde artikelen