De kracht en keuzes van een Headless Frontend

Gasten: Roel van Alebeek Host: Roel van Alebeek
De kracht en keuzes van een Headless Frontend

Op 1 juli 2023 zaten veel supermarkten met hun handen in het haar. De Single Use Plastic (SUP) toeslag moest wettelijk gezien doorgerekend worden aan klanten en dat betekende een aanpassing van kassasystemen en de online webshop.

Voor websites met een traditionele frontend een hele uitdaging, maar Coop.nl maakte gebruik van een headless frontend om zo een complex project te besparen. De headless architectuur stelt Coop in staat specialistische oplossing in te zetten waarmee marketing makkelijker wordt.

Hoe werkt een headless systeem in de praktijk? Hoe kies je de juiste aanbieder? Past headless binnen jouw organisatie? In deze video geeft Roel van Alebeek (Coop en Daily Fresh Food) antwoord op deze vragen en meer.

3.1k

CMS

Gast
Roel van Alebeek
E-commerce implementatie specialist, Coop en Daily Fresh Food

Roel’s passie voor e-commerce begon in 2004 toen hij verantwoordelijk werd voor het Europese e-commerce platform van Nedis. Na een aantal jaren aan de klantzijde heeft hij de overstap gemaakt naar de kant van de system integrators. In 2015 besloot hij zijn kennis als freelancer in te zetten voor bedrijven die hulp nodig hebben bij de implementatie van een nieuwe e-commerce oplossing.


Host
Tomas Hesseling
Host, Emerce

Tomas Hesseling is een doorgewinterde freelancer en strategisch adviseur met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van digitaal en e-commerce. Hij wordt algemeen erkend voor zijn expertise over verschillende e-commerceplatforms.

Voordat hij aan zijn succesvolle freelancecarrière begon, was Tomas mede-oprichter en eigenaar van ShopWorks, nu Strix Nederland. Deze ervaring heeft hem waardevolle inzichten in de fijne kneepjes van de e-commerce-industrie gegeven en een ​​diep begrip van het technische landschap van e-commerce.

Met een schat aan ervaring en een grondige kennis van het e-commercelandschap, is Tomas Hesseling een veelgevraagde freelancer en strategisch adviseur die deskundige begeleiding kan bieden aan bedrijven die willen gedijen in de steeds evoluerende wereld van e-commerce.Gerelateerde artikelen