EDAY Podcast: Laura Herman (Adobe) over generatieve AI en menselijke creativiteit

Gasten: Laura Herman Host: Laura Herman
EDAY Podcast: Laura Herman (Adobe) over generatieve AI en menselijke creativiteit

Laura Herman ziet angst voor generatieve AI langzaam veranderen: AI wordt steeds meer als hulpmiddel in de gereedschapskist gezien.

De rol van de mens in het creatieve proces verandert, volgens Laura Herman. De mens krijgt meer de rol van een curator, een keuzemaker. De balans verandert en het creatieve proces is te zien als “human-AI co-creation”, met sommige gebieden waarin de AI de overhand krijgt en andere, zoals het generen van ideeën, waarin de mens de overhand houdt. AI moet een werktuig in de creatieve gereedschapskist zijn, zegt ze, met volledige controle en de keuze hoe en of je het gebruikt, evenals openheid over hoe beelden tot stand zijn gekomen.

766


Gast
Laura Herman
Senior reserach lead, Adobe

Laura Herman is een Senior Research Lead bij Adobe en werkt aan haar promotieonderzoek bij het Oxford Internet Institute. Ze onderzoekt de rol van algoritmische curation op wereldwijde visuele culturen. Bij Adobe leidt ze een team dat opkomende creatieve technologieën en platforms onderzoekt. Eerder had ze onderzoeksaanstellingen bij Intel en de universiteiten van Harvard en Princeton, waar ze een studie neurowetenschap en psychologie afrondde.


Host
Remco Janssen
Oprichter en CEO, Silicon Canals

Remco Janssen is de oprichter van Silicon Canals, een van Europa’s leidende nieuwswebsites over startups, scale-ups en technologie. Sinds zijn dagen bij een maaltijdwebsite heeft hij een onmiskenbare passie voor snelgroeiende startups en disruptieve technologie. Silicon Canals is een toonaangevende Engelstalige technologiemediabron voor de Benelux en Europa die nieuws, kennis en inzichten uit het Europese technologie- en startup-ecosysteem behandelt.Gerelateerde artikelen