Levi van Wijngaarden (Prodos) over reclamebeeld creëren met Midjourney

Gasten: Levi van Wijngaarden Host: Levi van Wijngaarden
Levi van Wijngaarden (Prodos) over reclamebeeld creëren met Midjourney

In een kwartier tijd nieuw beeldmateriaal maken voor een reclame-uiting? Het kan met Midjourney. Levi van Wijngaarden vertelt hoe hij de beeldgeneratie-‘tool’ al inzet voor klanten.

Levi van Wijngaarden van Prodos gebruikt Midjourney – de AI-tool waarmee je fotorealistisch beeld kunt creëren op basis van tekstprompts – om beelden voor reclamecampagnes te maken. Dat kan al binnen een paar seconden. Bovendien wordt het ook al daadwerkelijk gebruikt, vertelt hij, onder andere bij het maken van advertenties voor een dierenmerk: “Best wel lastig om zo’n fotoshoot op te zetten. Dus dan gebruiken we Midjourney om in heel korte tijd allemaal lieve hondjes met hondenbrokken op een foto te zetten. Je onderscheidt het niet van echt, maar we hebben het binnen een middagje gedaan en dat zetten we in voor onze klanten”.

Prompts schrijven

Het bureau heeft daarbij de taak om te prompts te schrijven waarmee het beeldmateriaal wordt gegenereerd. Dat prompts schrijven is nog niet heel makkelijk, geeft hij toe: “Voor Midjourney gaat dat via Discord en dan moet je in een soort van chatbox je prompt ingeven en voordat die klaar is met jouw versie zijn er in die chatbox al vier vijf andere geweest, maar dat gaat ongetwijfeld heel snel verbeteren”.

Gewoon proberen

Waar dit in de toekomst toe leidt is lastig te voorspellen: “Wat dit betekent voor designers en fotografen, dat weet ik niet. Ik ben er net heel luchtig over geweest, want voor online marketeers is het natuurlijk hartstikke mooi, maar er zijn ook beroepsgroepen die hier wel echt last van zullen krijgen. De specialisten zullen altijd wel een rol blijven spelen. Maar de snelle advertentie maken, dat kunnen we nu tegenwoordig ook zelf”. Zijn advies? Gewoon proberen, want “dit gaat een onderdeel worden van ons werk als online marketeer. Als je dat niet doet, dan blijf je achter”.


Gast
Levi van Wijngaarden
COO, Prodos

Als een van de trotse oprichters van Prodos houdt Levi van Wijgaarden zich momenteel vooral bezig met de onderwerpen People, Finance en de Operatie (zorgen dat er geleverd wordt wat beloofd wordt). Online marketing is zijn passie en daarmee houdt hij zich al ruim twintig jaar bezig: ongeveer vanaf het moment dat Google met Adwords startte in Nederland. Zijn eerdere ervaringen deed hij op bij verschillende internetbedrijven zoals Vergelijk.nl, Spil Games en Hypotheekrente.nl.


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.


Gerelateerde artikelen