Lucas Bos (EDM) over het creëren van ‘audiences’ met je eigen klantdata

Gasten: Lucas Bos Host: Lucas Bos
Lucas Bos (EDM) over het creëren van ‘audiences’ met je eigen klantdata

Veel organisaties hebben met hun eigen klantgegevens waardevolle informatie in handen die ze vaak niet ten volle benutten.

EDM gebruikt CRM-gegevens van bedrijven wiens klanten toestemming hebben gegeven voor het gebruik daarvan. Dat kan organisaties snel voordeel opleveren, legt Lucas Bos uit: “wij helpen ze eigenlijk om die klanten te herkennen op basis van CRM-data om ze op die manier uit te kunnen sluiten. Dat heeft enorme impact. Als je twee miljoen klanten hebt en je kunt er 1,8 miljoen uitsluiten, dan realiseer je je wat voor kostenbesparing dat met zich meebrengt”.

Zo kun je, zonder cookies, je eigen klanten uit- of juist insluiten. Dat laatste is bijvoorbeeld handig om vervolgaanbiedingen aan bestaande klanten te kunnen doen. Bestaande maar (deels) ongebruikte klantgegevens hebben dus veel potentie. Bos’ advies aan bedrijven: “Je zit op goud. Je hebt zelf enorm veel data die je misschien niet altijd inzet, maar die enorm waardevol kan zijn, zeker als externe datamogelijkheden beperkter worden”


Gast
Lucas Bos
Managing director, EDM

Als Managing director bij EDM is Lucas Bos al jarenlang betrokken bij het oplossen van datagedreven vraagstukken. Het gaat dan om het optimaliseren van een first-party-datastrategie als basis voor groei. Ook is hij commissielid Data, Decisions & Engagement bij de DDMA.


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.Gerelateerde artikelen