Met AI recruiten op basis van skills vervangt het ouderwetse CV

Gasten: Kasper Kok Host: Kasper Kok

Het is vrij logisch dat binnen beroepen uit dezelfde industrie mobiliteit mogelijk is. Maar met de integratie van AI in recruitment zie je dat er tussen compleet verschillende vakgebieden paden te bewandelen zijn. Door met AI te gaan recruiten op skills wordt de potentie voor mobiliteit op de arbeidsmarkt eigenlijk onbegrensd.

Skills zijn de nieuwe ‘universele valuta’ om talent te ontdekken op de arbeidsmarkt. Door te matchen op basis van skills vergroot je je talentenpool, waardoor je in deze krappe arbeidsmarkt toch goede kandidaten kunt vinden. Toch worstelen veel recruiters met dit proces.

Hoe ga je om met verschillende interpretaties van skills? Hoe beoordeel je de skills van kandidaten, zonder alleen op hun CV af te gaan? En als je eindelijk die perfecte kandidaat hebt gevonden, hoe overtuig je dan je opdrachtgever of de interne organisatie? In deze video geeft Kasper Kok (Textkernel) meer uitleg over het aantrekken van talent op basis van skills.


Gast
Kasper Kok
Senior Product Manager Skills Intelligence, Textkernel

Kasper heeft een achtergrond in kunstmatige intelligentie en is gepromoveerd in de taalkunde. De afgelopen vijf jaar heeft hij zich als product manager bij Textkernel beziggehouden met parsing en matching technologie voor recruiters en HR. Zijn voornaamste focus is het ontwikkelen van skills-technologie, waarmee het potentieel van kandidaten in kaart kan worden gebracht.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.Gerelateerde artikelen