Een spijkerbroek leasen en korting krijgen als je hem weer netjes inlevert

Gasten: Bert van Son Host: Bert van Son
Een spijkerbroek leasen en korting krijgen als je hem weer netjes inlevert

Een spijkerbroek leasen en korting krijgen als je hem weer netjes inlevert. Zodat deze goed kan worden gerecycled. Meer circulair dan dat kan het niet.

Het is niet eenvoudig om de kledingindustrie, die stoelt op uitbuiting, aan te pakken. Het moest en kon anders, dacht Bert van Son. Dus startte hij met MUD Jeans, een spijkerbroekenbedrijf dat milieu- en mensvriendelijk opereert. MUD Jeans staat inmiddels in de top vijf B-corps van Nederland. 

Deze video is een interessant interview met Bert van Son (MUD Jeans) over de mode-industrie, het maken én verkopen van duurzame producten, circulariteit en re-commerce.


Gast
Bert van Son
Founder/CEO, MUD Jeans

Bert van Son is oprichter en CEO van MUD Jeans, een snelgroeiend duurzaam jeansbedrijf uit Nederland. Zijn dertig jaar ervaring in de mode-industrie heeft Bert doen inzien welke impact fast fashion heeft op het milieu. In 2012 startte hij het idee – “Lease A Jeans” – een concept dat het voor klanten mogelijk maakt jeans te gebruiken en deze na gebruik terug te geven. Dankzij deze aanpak kunnen klanten hun garderobe regelmatig vernieuwen. Terwijl MUD Jeans ervoor zorgt dat de materialen na gebruik worden gerecycled. Bert van Son kent de uitdagingen in de hedendaagse (fast) fashion-industrie en hoe hij en zijn team de cirkeleconomie proberen te implementeren in de mode-industrie.


Host
Jessica de Haas
Host, Emerce

Jessica is een expert in leiderschapsontwikkeling. Ze heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van talent. Tegenwoordig doet zij dit als freelancer. Een introvert, maar wel een mensenmens. Jessica is host bij Emerce TV.Gerelateerde artikelen