Trends in PIM: verzamel productinformatie voordat je je e-commerce live zet

Gasten: Mark Dijkstra, Tony Majidi Host: Mark Dijkstra, Tony Majidi
Trends in PIM: verzamel productinformatie voordat je je e-commerce live zet

De perceptiefout binnen een go-to-market strategie is om te denken dat je de e-commerce systemen al live moet hebben en de rest later gaat uitzoeken. Terwijl het eigenlijk veel sneller kan gaan als de productinformatie eerst live is.

Het belangrijkste bij de zoektocht naar een Product Information Management oplossing, is beginnen bij het eind. Als je bij het eindresultaat begint, dan kun je terugwerken en uitzoeken welke PIM oplossing je daarbij nodig hebt. Focus je op het eindresultaat. De technologie staat in dienst van dit resultaat.

Je wilt je klanten bedienen, dat is één ding. Maar met welk bedrijfsresultaat? Wat wil je bereiken en hoe werk je vanaf daar terug? Is het bijvoorbeeld de bedoeling dat je gaat groeien naar nieuwe internationale markten? Nieuwe talen gaat aanbieden? Verschillende websites gaat lanceren voor B2B en B2C? En wat is dan precies de verwachting van de consument die je daarbij moet behalen?

In deze video nemen Mark Dijkstra (SAP) en Tony Majidi (Akeneo) je mee in de laatste trends en inzichten binnen het PIM-landschap.


Gast
Mark Dijkstra
Customer Experience Advisor, SAP

Mark heeft ruim acht jaar ervaring als SAP Customer Experience Advisor en ruim twintig jaar ervaring in CRM en Commerce. Hij helpt klanten met het optimaliseren van hun ervaring en de klant- orderconversie over alle kanalen in hun ‘lead-to-cash’-proces. Hij werkt in het Customer Experience Solution Advisory-team van SAP Nederland, met de nadruk op de consumentenindustrie en B2B-portals.


Gast
Tony Majidi
North Europe Director, Akeneo

Tony werkt als North Europe Director bij Akeneo. In de afgelopen 15 jaar heeft Tony gewerkt bij toonaangevende technologiebedrijven zoals Oracle, LinkedIn en Box. Zijn passie voor e-commerce komt voort uit zijn tijd als oprichter van een start-up. Tony is afgestudeerd met een M.Sc. van de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.Gerelateerde artikelen