No time to waste! Anders naar afval kijken, wat kan het jou opleveren?

Gasten: Joost Kamermans Host: Joost Kamermans
No time to waste! Anders naar afval kijken, wat kan het jou opleveren?

Ondanks dat Nederland het goed doet in verhouding met andere landen op het gebied van recycling, wordt er jaarlijks 5,3 megaton afval geproduceerd in de retail, waarvan slechts 50 procent wordt gerecycled.

In dit interview met Joost Kamermans, co-founder en CEO van tech-platform Seenons, wordt het probleem en de oplossing besproken van afvalbeheer binnen de retail. Het is noodzaak om afval te zien als waardevol materiaal dat niet mag worden verspild, en een circulaire economie als oplossing te zien. Dat is de toekomst. De circulaire economie biedt kansen voor kostenbesparingen en laat de waarde van afvalstromen zien.

Duurzame keuzes

Om dit te implementeren, moeten bedrijven beginnen met het verminderen van afval en bijhouden waar het vandaan komt; en door welke keuzes. Door inzicht te creëren in het eigen afvalbeheer, kan dit veel duurzamer georganiseerd worden. Het consumentengedrag wordt ook beïnvloed door innovatieve businessmodellen, waar succesvolle bedrijven in de retailsector al het voorbeeld van geven.

18


Gast
Joost Kamermans
Co-founder en CEO, Seenons


Gerelateerde artikelen