Reality check: het verzilveren van data in je CDP

Gasten: Vincent de Winter Host: Vincent de Winter
Reality check: het verzilveren van data in je CDP

Naast dat een Customer Data Platform je als ondernemer helpt bij het creëren van een eenduidig en alomvattend klantbeeld, stelt het je ook in staat om data-activatie vanuit verschillende bronnen toe te passen.

Van CRM’s, e-mailmarketing-, e-commerce-tools tot advertentiesoftware. Hierdoor kan je bijvoorbeeld waardevolle inzichten genereren, beter personaliseren, een concurrentievoordeel behalen dan wel je marketingspend optimaliseren.

Wat zijn in de dagelijkse praktijk de keuze-opties? Wanneer kies je voor een bepaald CDP en wanneer niet? Hoe verzilver je vervolgens de verkregen datainzichten? Welke valkuilen moet je daarbij voorkomen? En hoe doe je dit alles conform de geldende regels van privacy & compliance? Dit en meer komt aan bod in deze video.

712


Gast
Vincent de Winter
Regional Manager Benelux, Piwik PRO

Vincent de Winter houdt zich als Regional Manager voor Piwik PRO in de Benelux actief bezig met het onder de aandacht brengen van alternatieven voor Adobe en Google Analytics, met een sterke nadruk op privacy en compliance. Hij bouwt daarbij op zijn jarenlange ervaring binnen de overheid en bij financiële dienstverleners. Zo probeert hij meer bewustzijn te creëren over het verantwoord omgaan met data die is verkregen via online analytics oplossingen zoals Piwik PRO.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Customer data: actuele trends en innovatie

Merken zoals Volvo, Rabobank en Omoda tonen dat customer data essentieel is voor real-time gepersonaliseerde interactie. De focus ligt op zero- en first-party data, data-overload beheersen en privacy beheren. Is AI alleen maar effectief in de juiste handen? En is een customer data platform cruciaal voor een onfeilbare strategie?
9 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen