Replatforming is je hele bedrijfsvoering onder de loep nemen

Gasten: Chantal Schinkels Host: Chantal Schinkels
Replatforming is je hele bedrijfsvoering onder de loep nemen

Bij het kiezen van de juiste technologiestack moeten bedrijven een reeks overwegingen maken: past het bij de langetermijnstrategie van het bedrijf? Kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande processen? en hoe veilig is de data? 

Uit een onderzoek van Netskope blijkt dat een gemiddelde onderneming 1295 cloud-gebaseerde diensten gebruikt, waarvan 96 procent het potentieel heeft om een datalek te veroorzaken. Er ontstaan voortdurend nieuwe platformen, wat bedrijven dwingt om te evalueren of hun huidige stack nog steeds past bij hun behoeften, of dat er behoefte is aan replatforming.

Is het de juiste tijd?

Bij replatforming is het belangrijk om na te denken over hoe om te gaan met bestaande gegevens en of het nodig is om volledig te replatformen. Er worden enkele voorbeelden gegeven van situaties waarin het kiezen van de verkeerde software kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals gehackt worden, losgeld moeten betalen, of klantgegevens die op straat komen te liggen. Je merkreputatie staat op het spel.


Gast
Chantal Schinkels
Social tech expert & Auteur, SocialTech A.I

Met meer dan tien jaar ervaring in tech en e-commerce kent ze die wereld van binnenuit. Voorheen begeleidde ze development trajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet. Haar eerste boek De IT girl was genomineerd voor managementboek van het jaar 2022. Het Koopinfuus kwam uit in juni 2023

Ze schrijft columns voor AG Connect. Daarnaast is ze als expert betrokken bij diverse media zoals NPO Radio 1, BNR en EditieNL. 


Host
Krijn Schuurman
Host, Emerce

Krijn Schuurman is een scherpe en gevatte allround dagvoorzitter die het beste bij sprekers naar boven haalt. Kritisch waar het moet, met humor waar het kan. Naast zijn werk als dagvoorzitter en gespreksleider heeft hij de afgelopen 15 jaar opdrachten gedaan voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren. De klant helpen bij het benutten van kansen die de online wereld biedt, is daarin de rode draad.
Hij wordt regelmatig gevraagd duiding te geven aan de trends op het gebied van internet en ICT, op Radio1 en BNR Nieuwsradio en zo nu en dan in programma’s zoals NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur en RTL Late Night.

Krijn heeft een jarenlange ervaring als gespreksleider bij evenementen, webinars, podcasts en talkshows. Hij heeft een voorliefde voor innovatie en alles wat met de digitalisering van onze samenleving te maken heeft, maar is breed inzetbaar; de afgelopen jaren werkte hij mee aan programma’s over onder meer de zorg, het onderwijs, de financiële sector, duurzaamheid en goede doelen.Gerelateerde artikelen