Met Account Based Marketing kun je van slechte leads waardevolle proposities maken

Gasten: David ter Telgte, Michiel Scheepens Host: David ter Telgte, Michiel Scheepens
Met Account Based Marketing kun je van slechte leads waardevolle proposities maken

Altares Dun & Bradstreet zag dat de kwaliteit van hun leads achteruit ging en hun leadgeneratie strategie minder opleverde.

Samen met Leadscope hebben ze een Account Based Marketing-programma opgestart. Dit programma combineert klantdata, slimme technologie, nauwere samenwerking tussen marketing en sales en intentiesignalen om de ROI van je inspanningen te verbeteren.

Ongeveer 95 procent van de leads in je longlist zijn op dit moment waarschijnlijk niet geïnteresseerd in je diensten. Ze hebben een huidige leverancier en zitten vast aan contracten. Ze kunnen op dit moment niet de move maken naar je dienstverlening. Met Account Based Marketing is het mogelijk om deze bedrijven toch aan te raken en zo top-of-mind te blijven. Bijvoorbeeld door middel van ‘warm-up’ campagnes, waarbij social media wordt ingezet om thought leadership en expertise binnen je bedrijf te tonen.

Vervolgens kun je aan de achterkant in je systemen zien wanneer een van deze leads interesse toont in je diensten. Door intentiesignalen te analyseren, kunnen marketing en sales samenwerken om bedrijven met een verhoogde interesse in je producten te identificeren. Deze zogeheten touchpoint-strategie omvat meerdere contactmomenten om in gesprek te komen met potentiële klanten. Met behulp van tools zoals LinkedIn kunnen sales professionals gedetailleerde informatie verzamelen over de beslissers binnen een bedrijf, wat uiteindelijk leidt tot gerichte en succesvolle acquisities.

In deze video vertellen David ter Telge (Leadscope) en Michiel Scheepens (Altares Dun & Bradstreet) meer over dit traject en welke uitdagingen zij onderweg tegenkwamen.


Gast
David ter Telgte
Strategy Lead, Leadscope

David ter Telgte is als Strategy Lead bij Leadscope verantwoordelijk voor het uitwerken van winnende marketingstrategieën voor B2B klanten. Daarnaast begeleidt hij klanten bij de implementatie van Account Based Marketing programma’s. Waaronder bij Altares Dun & Breadstreet. Op het snijvlak van onderzoek, strategie en begeleiding van klanten bij de uitvoer van hun plannen is hij op zijn best.   


Gast
Michiel Scheepens
Marketing Leader, Altares Dun & Bradstreet

Michiel Scheepens is sinds 2018 in zijn rol als Marketing Leader verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten bij Altares Dun & Bradstreet. Michiel houdt zich in zijn rol dagelijks bezig met thema’s als go-to-market strategieën, digitale transformatie en innovatie.


Host
John Meulemans
Host, Emerce

John was initiatiefnemer van de Taskforce Social binnen het Interactive Advertising Bureau (IAB) en is sinds 1998 professioneel actief in online marketing. Eerder werkte John bij IBM, DoubleClick en was hij oprichter van interactive agency Urbanology.Gerelateerde artikelen