De spelregels van retailmedia anno 2024

Gasten: Olivier Fornier Host: Olivier Fornier
De spelregels van retailmedia anno 2024

Retailers lijken als publisher of exploitant goud in handen te hebben als het gaat om retailmedia, maar is dat ook zo?

Een dergelijk nieuw segment biedt inderdaad veel kansen, maar vergt ook de nodige uitdagingen. Hoe richt je retailmedia in-store goed in? En zorg je dat andere supermarktfilialen meegaan?

Om nog maar te zwijgen over de investeringen die het vergt, de executie ervan, het vergaren en verwaarden van de bijbehorende data tot het optimaal uitserveren van al die content voor de klant. Dit en meer komt aan bod in deze videosessie.


Gast
Olivier Fornier
Head of Retail Media, PLUS Retail

Olivier heeft in 2023 PLUS Retail Media opgebouwd en gelanceerd en is als ‘Head of’ verantwoordelijk voor de verdere groei. Zijn expertise zit op het snijvlak van technologie, data, strategie en commercie. Voorheen heeft hij meerdere rollen vervuld bij onder andere Roularta Media Nederland, DPG en CS Digital Media.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Wat is nieuw binnen retailmedia?

Retailmedia groeit bij retailers en merken: extra inkomsten en merkbekendheid. Ontdek strategieën en cases voor closed-loop adverteren, marketing, klantbetrokkenheid, first-party data, DOOH, targeting, conversie, gesponsorde producten, clean data rooms, sampling en loyaliteitsprogramma's.
7 video's
10 sprekers

Gerelateerde artikelen