Duurzaam webdesign: IT-uitstoot van binnen naar buiten transformeren

Gasten: Lasse Fredslund Host: Lasse Fredslund
Duurzaam webdesign: IT-uitstoot van binnen naar buiten transformeren

Als we denken aan de CO2-uitstoot binnen de IT, denken we als eerste aan grote datacenters die energie nodig hebben om servers te laten draaien.

Energie die direct wordt omgezet in warmte, waardoor er extra energie nodig is om de servers te koelen. Maar ook uw bedrijfswebsite en verkeer veroorzaken uitstoot. In deze video spreken we met Lasse Fredslund, producteigenaar bij Umbraco, over hoe je deze uitstoot kunt verminderen door duurzaam webdesign.

901


Gast
Lasse Fredslund
Product Owner, Umbraco

Lasse Fredslund is the Product Owner for the Open-Source Umbraco CMS, where he is focused on building a flexible CMS that can play a role in modern composable architecture. As a Product Owner, he is in charge of the development team and takes care of the needs of all stakeholders. He has more than 20 years of experience in IT as a developer, partner, and manager, but is still curious about new technology – e.g., how to build more sustainable digital solutions.


Host
Krijn Schuurman
Host, Emerce

Krijn Schuurman is een scherpe en gevatte allround dagvoorzitter die het beste bij sprekers naar boven haalt. Kritisch waar het moet, met humor waar het kan. Naast zijn werk als dagvoorzitter en gespreksleider heeft hij de afgelopen 15 jaar opdrachten gedaan voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren. De klant helpen bij het benutten van kansen die de online wereld biedt, is daarin de rode draad.
Hij wordt regelmatig gevraagd duiding te geven aan de trends op het gebied van internet en ICT, op Radio1 en BNR Nieuwsradio en zo nu en dan in programma’s zoals NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur en RTL Late Night.

Krijn heeft een jarenlange ervaring als gespreksleider bij evenementen, webinars, podcasts en talkshows. Hij heeft een voorliefde voor innovatie en alles wat met de digitalisering van onze samenleving te maken heeft, maar is breed inzetbaar; de afgelopen jaren werkte hij mee aan programma’s over onder meer de zorg, het onderwijs, de financiële sector, duurzaamheid en goede doelen.Gerelateerde artikelen