-

SXSW Amanda Boomstra (Fabrique): ‘Soms leiden commerciële belangen toch tot iets goeds’

SXSW Amanda Boomstra (Fabrique): ‘Soms leiden commerciële belangen toch tot iets goeds’

Wil je deze video bekijken?

Wil je deze video bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze video kijkt...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de privacystatement.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Meld je gratis aan!

Voor deze video heb je een Emerce Basis account nodig. Meld je gratis aan en kijk ongestoord verder.

Aanmelden Al een Emerce Account? Log hier in.

Voor wie niet zelf bij SXSW 2022 aanwezig kon zijn verzamelde Emerce indrukken en opinies bij een reeks aan deelnemers. Amanda Boomstra, studio director bij digital design agency Fabrique, hoort weinig aandacht voor concrete problemen. Het zijn de makers waar ze het meest optimistisch over is.

SXSW (South by Southwest) vindt ieder jaar plaats in Austin, Texas. Het is een van grootste evenementen ter wereld op het gebied tech, muziek, film, interactieve media en innovatie. Emerce interviewde deelnemers en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Veel mensen verheugen zich op nieuwe technologie zonder te weten wat die technologie precies is. Dat geldt ook voor de metaverse. Wat dat is? “Dat is een vraag waar ik dit jaar nog geen antwoord op heb gekregen”. Tot nu toe is het vooral marketing-praat en nog weinig concreet, “terwijl de realiteit is dat we een aantal heel grote problemen hebben met tech, maar daar hoor ik de metaverse-mensen weinig over spreken. We luisteren nog naar een hoax en te weinig naar de echte problemen”.

Maar er zijn ook lichtpuntjes. Er is steeds meer een gesprek gaande tussen de EU en de Verenigde Staten over een eerlijke markt. Regulering is immers geen belemmering voor innovatie maar alleen een demper op de drang naar winstmaximalisatie. Bij niet iedereen gaat het om zoveel mogelijk winst maken. “Bij de makers liggen heel veel kansen: het gros van de makers wil echt iets moois maken. Ik geloof er echt in dat digital en de echte wereld hand in hand kunnen gaan, maar daar heb je wel goede ontwerpers voor nodig, die echt vanuit de mensheid denken”.

De oplossing komt dus van boven (regulering) en van onderop (design thinking). Hoewel opdrachtgevers natuurlijk commerciële belangen hebben, is dat lang niet altijd het probleem: “soms leiden commerciële belangen die niet de intentie hadden om iets goeds te doen uiteindelijk toch wél tot iets goeds”. Daar liggen kansen.

Spreker: Amanda Boomstra (Fabrique)

Collectie: SXSW 2022

Interview: Gijs Vroom

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond