De headless mindset: hoe maak je succesvolle content in de ‘age of average’?

Gasten: Vladimir Bartl Host: Vladimir Bartl
De headless mindset: hoe maak je succesvolle content in de ‘age of average’?

De gemiddelde persoon ziet elke dag zeventig advertenties. Hoe zorg je ervoor dat ze jouw content onthouden?

Voor bedrijven wordt het steeds lastiger om goede content bij hun klanten te krijgen. Als je content maakt die werkt, dan is de kans groot dat je concurrenten binnen no-time je idee stelen en precies dezelfde content gaan pushen. Zo ontstaat de ‘age of average’. Geen enkel stuk content springt er bovenuit, omdat alles op elkaar lijkt.

Volgens Vladimir Bartl (Account Executive bij Storyblok) zit de magie van succesvolle content in de bereiding. Net als bij het bereiden van een smakelijk gerecht is het belangrijk dat je zelf eigenaar bent van de ingrediënten. Een Headless CMS stelt je volgens hem in staat om zelf te bepalen wat je serveert en aan welke doelgroep. Zo ben je flexibeler en kun je makkelijker schakelen.

Een bijkomend voordeel is dat AI beter werkt in een headless architectuur. Dat zorgt ervoor dat je organisatie en je content toekomstbestendig blijft. In deze video legt Vladimir uit waarom het tijd is om je focus te verleggen van het eindproduct naar de bereiding ervan.

4.4k


Gast
Vladimir Bartl
Account Executive, Storyblok

Vladimir is a professional working in the online content space, helping people to understand how the content operations are evolving to create outstanding content that engages audiences and drives business results. He is striving for progress step by step because life is a process, and the content is too.


Host
Renske de Bruine
Host, Emerce

Sinds 2008 werkt Renske in de digitale wereld. Haar digitale carrière is zij begonnen bij Virtual Affairs (vandaag de dag bekend als “WeAreYou”)- full-service internet bureau- die bekend staat voor het leveren van professionele IT diensten/producten én resultaat voor bedrijven in de financiële en zorg sector. Vanaf 2012 heeft Renske zich toegewijd om de gezondheidszorg te verbeteren als ondernemer. Ondertussen is zij twee bedrijven verder op het gebied van digitale zorg. Bovendien is één van deze bedrijven, Winq.online, benoemd tot Nederlands start-up van het jaar (Computable) in 2018. Daarnaast benoemde InspiringFifty haar tot één van de 50 meest inspirerende vrouwen in de technologiesector. Vandaag de dag is zij actief als investeerder in early-stage tech bedrijven, adviseur en spreker.Gerelateerde artikelen