Tokenisatie: zegen of vloek?

Tokenisatie: zegen of vloek?

Blockchain is de achterliggende technologie die zich in feite leent voor alles wat je transparanter wilt maken. Omarmt de financiële sector tokenisatie straks op grote schaal?

In deze video vertellen Igor Mikhalev (EY-Parthenon), Reinjan Prakke (New Narrative) en Jorik van den Bos (Whyz Executive Search) wat de mogelijkheden van tokenisatie zijn. Zo maakt het fractionele eigendomsmodellen mogelijk. Door de eigendomseenheden kleiner te maken, worden de aanschafkosten lager. Dat maakt grote eenheden opknipbaar en daardoor makkelijker en vaker verhandelbaar.

Door activa op deze manier te digitaliseren, wordt de markt nog efficiënter en kunnen processen die te maken hebben met uitgifte, clearing en afwikkeling eenvoudiger worden. Dit heeft als gevolg dat het goedkoper wordt voor de consument. De sprekers gaan dieper in op de genoemde voordelen en blikken vooruit wat er in de toekomst mogelijk wordt.

Collectie: Emerce Financials 2022

Sprekers: Igor Mikhalev (Partner/Emerging Technologies bij EY-Parthenon), Reinjan Prakke (Regisseur en Podcastmaker bij New Narrative, Chapter Amsterdam) en Jorik van den Bos (Consultant bij Whyz Executive Search)

Host: Roland Kroes (Eigenaar Crisisexpert en

5.8kGerelateerde artikelen