Hoe breek je als merk door in de wereld van esports?

Gasten: Corné Dubelaar Host: Corné Dubelaar
Hoe breek je als merk door in de wereld van esports?

Esports trekt inmiddels meer kijkers dan de professionele divisies van sommige traditionele sporten. Het is een markt die nog steeds keihard groeit. Toch begrijpen merken nog steeds niet goed hoe ze zich in al deze aandacht kunnen mengen. 

In deze video vertelt Corné Dubelaar (Triple) over Team Gullit, de eerste onafhankelijke FIFA-academie ter wereld. Team Gullit begon als een onderzoek naar de mogelijkheden in gaming en e-sports in Nederland. Met de steun van Ruud Gullit leiden ze bij Team Gullit jonge gamers op om echte sterren te worden op het digitale voetbalveld. Daarnaast onderzoeken ze hoe je als merk kunt profiteren van esports.

Wat Team Gullit zo aantrekkelijk maakt zijn de indrukwekkende statistieken. Het team van jonge gamers heeft tussen de driehonderd- en vijfhonderdduizend volgers en bereikt maandelijks zes tot tien miljoen mensen, wat enorme kansen biedt voor merken om hun doelgroep te bereiken. Vergeleken met adverteren bij traditionele sportteams is er een belangrijk verschil: de meetbaarheid. In een digitale omgeving kunnen alle interacties en prestaties nauwkeurig worden gevolgd en geanalyseerd.

Voor een dubbeltje op de eerste rij

Corné benadrukt dat het nu nog mogelijk is om met een klein budget veel te bereiken in de wereld van esports. Het advies is om klein te beginnen, de impact te meten en op basis van de verzamelde gegevens grotere campagnes op te zetten. Dit biedt een meetbare en kosteneffectieve benadering van investeringen in esports, wat vooral waardevol is in een tijd waarin digitale betrokkenheid steeds belangrijker wordt voor merken.

164


Gast
Corné Dubelaar
Oprichter Team Gullit, Triple & Team Gullit

Corné Dubelaar is vanuit Triple mede-oprichter van de Nederlandse esports-organisatie Team Gullit. Team Gullit is ’s werelds eerste onafhankelijke FIFA-academie. Het team biedt veelbelovende esports talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.


Host
Glen Schrijvers
Host, Emerce

Glen Schrijvers is echte change maker. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden van organisaties die willen of moeten transformeren.
Als dagvoorzitter beheerst hij de kunst om goed in de inhoud te zitten en tegelijkertijd oog te hebben voor het publiek en alles daaromheen.Gerelateerde artikelen