Data en veiligheid: hoe de Rabobank persoonlijke inzichten creëert voor klanten

Gasten: Coen Wiers Host: Coen Wiers
Data en veiligheid: hoe de Rabobank persoonlijke inzichten creëert voor klanten

Een bank fungeert primair als een veilige opslagplaats voor de gegevens van klanten. Dit roept de vraag op: wat deel je wel en wat deel je niet?

Om hun negen miljoen klanten te bedienen gebruikt Rabobank machine learning om patronen in data te ontdekken. Deze patronen helpen voorspellen welke informatie of diensten klanten mogelijk nodig hebben, zoals advies over financieel gezond leven of informatie over hypotheken.

De bank werkt met verschillende productgroepen, zoals wonen en sparen, en beheert data centraal via een Global Data Platform. Op deze manier kan de Rabobank niet alleen zorgen voor veilige data-opslag, maar ook voor relevante en gepersonaliseerde klantinteracties. In deze video vertelt Coen Wiers van de Rabobank meer over databeveiliging, AI en de toekomst van digitale identiteiten.

754


Gast
Coen Wiers
Head of Customer Engagement, Rabobank

Coen is als Head of Customer Engagement verantwoordelijk voor de MarTech en platformanalytics van de Rabobank. Dit reikt van het AI-personalisatiebrein tot het printen van de Rabo&co. Zijn team onderzoekt hoe ze slimmer met klanten kunnen omgaan. Data vormt hierin de basis. Deze op een juiste manier integreren in de systemen en kanalen is cruciaal voor het succes van de klantstrategieën die de bank heeft.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Customer data: actuele trends en innovatie

Merken zoals Volvo, Rabobank en Omoda tonen dat customer data essentieel is voor real-time gepersonaliseerde interactie. De focus ligt op zero- en first-party data, data-overload beheersen en privacy beheren. Is AI alleen maar effectief in de juiste handen? En is een customer data platform cruciaal voor een onfeilbare strategie?
9 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen