De waarde van een tweede kans

Gasten: Samantha Nuninga, Angelo Bromet Host: Samantha Nuninga, Angelo Bromet
De waarde van een tweede kans

In hoeverre zijn we in staat waarden te identificeren die zich anders presenteren dan hoe wij dat gewoonlijk zouden doen?

In deze video zullen Angelo Bromet (Prospect Eleven) en Samantha Nuninga (De Heilige Boontjes)  inzichten bieden om de perceptie van kansen te verbeteren en het volledige potentieel van diverse talenten te benutten.


Gast
Samantha Nuninga
Co-founder, Heilige Boontjes

Samantha Nuninga is in 1997 begonnen met werken op een grote school in Rotterdam West. Daar heeft ze 22 jaar met veel plezier gewerkt, met name in de bovenbouw. Eerst als groepsleerkracht, later als bouwcoordinator in het middenmanagement. Min of meer toevallig belandde ze in 2016 bij Heilige Boontjes en begon daar meteen enthousiast als vrijwilliger. Dit werd al snel een dag per week en in 2018 maakte ze de overstap vanuit het onderwijs naar coach bij Heilige Boontjes.


Gast
Angelo Bromet
Oprichter, Prospect Eleven

Angelo Bromet heeft zich de afgelopen twintig jaar toegewijd aan het overbruggen van de kloof tussen gemeenschappen en industrieën. Zijn oprechte interesse ligt in het benutten van onontdekte kansen, met name gericht op jongeren die over het hoofd worden gezien, werkplekken die behoefte hebben aan een bredere kennis van diversiteit, en gezinnen die om verschillende redenen niet altijd in staat zijn hun kinderen voor te bereiden op een wereld die niet altijd de tijd neemt om voorbij de bestaande kloof te kijken naar overeenkomsten.

Angelo zet zich in om beide zoekende partijen, zowel de gemeenschap als de industrie, op de helft van zijn denkbeeldige brug te krijgen, waarbij beide partijen zich bewust zijn van het feit dat ze niet alles weten. Zijn taak is om de overeenkomsten zichtbaar te maken, het besef van de waarde van geboden kansen te vergroten, en beide groepen los te laten zodra de intrinsieke motivatie in balans is met de verworven kennis om een succesvolle samenwerking te realiseren.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Over de toekomst van recruitment

De krapte op de arbeidsmarkt, daar moet je het mee doen. Maar doe het slim en rebels. Gooi oude recruitmentconventies overboord. Cv’s de prullenbak in? Salaris of werkomgeving? Wat is de uitweg voor het duivelse dilemma van AI in recruitment? En diversiteit doet er wél toe: je kandidaat kiest zonder blikken of blozen voor je concurrent. Hou talent binnen en de achterdeur dicht met de trends van morgen.
8 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen