Werknemers vallen niet meer voor perfecte plaatjes

Gasten: Emma Grobben, Arjan Elbers Host: Emma Grobben, Arjan Elbers
Werknemers vallen niet meer voor perfecte plaatjes

Organisaties zijn vaak druk bezig met hun employer value proposition, maar is dit wel nuttig?

Geldt wie je bent als werkgever voor alle verschillende medewerkers binnen je organisatie? De monteur heeft waarschijnlijk een heel andere reden om bij je organisatie te werken, dan de marketeer of de manager. Waarom proberen we altijd de hele organisatie te “vermarkten” met één EVP? Wanneer kies je juist wel of niet voor een TVP (target value proposition) of zelfs een JVP (job value proposition). En wanneer gebruik je ze naast elkaar?

In deze video gaan Arjen Elbers (Stichting Guruz) en Emma Grobben (Achmea) dieper in op de actualiteiten binnen de wereld van Recruitment. Want zelfs als je denkt dat je als organisatie alles op orde hebt voor je werknemers kun je alsnog flink bedrogen uitkomen.


Gast
Emma Grobben
Young Talent Recruiter, Achmea

Na een zoektocht wat er goed bij haar zou passen en het afronden van een HR Master, is Emma Grobben het recruitmentvak ingerold. Vanwege haar wil om (jonge) talenten verder te helpen in hun carriere en écht waarde te kunnen toevoegen. Dat kan in het Recruitmentvak toch uitzonderlijk goed!

Emma Grobben zet zich dagelijks in voor het werven van jong talent voor de grootste verzekeraar van Nederland, Achmea. Emma houdt zich bezig met het creëren van draagvlak voor stages binnen Achmea, verbindt stagiairs met elkaar, bezoekt stagemarkten, werft veel enthousiaste stagiairs en zorgt voor de juiste matches.


Gast
Arjan Elbers
Founder/Voorzitter, Stichting Guruz/Recruiters United

Arjan Elbers is een Brabander in hart en nieren. Arjan doet niet aan stijldansen, drama en koriander, doet wel aan Italiaanse wijn, veel droge humor en het spelen van piano. Hij werkte ruim 10 jaar in (inter)nationaal corporate- en bureau recruitment voordat hij in 2009 zelfstandig ondernemer werd.

Recruitmentstrateeg tot op het bot. Adviseert organisaties zoals: ABN-AMRO, KPN, Ahold-Delhaize, T-Mobile, Boskalis, Rabobank, ANWB, VDL Nederland, SPIE, PWC, Catharina Ziekenhuis, CBR, Vattenfall, Norsk Hydro en velen meer.

Arjan is trotse oprichter en mbo Talent Magician van de non-profit Stichting Guruz (briljante online gastcolleges voor maximaal mbo) sinds 2022. Verder is hij lekker bezig als: Voorzitter van Recruiters United, bestuurder bij Kiqit, mede-eigenaar & recruitmentstrateeg van Getnoticed en adviseur bij Purple Squirrel Effect.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Over de toekomst van recruitment

De krapte op de arbeidsmarkt, daar moet je het mee doen. Maar doe het slim en rebels. Gooi oude recruitmentconventies overboord. Cv’s de prullenbak in? Salaris of werkomgeving? Wat is de uitweg voor het duivelse dilemma van AI in recruitment? En diversiteit doet er wél toe: je kandidaat kiest zonder blikken of blozen voor je concurrent. Hou talent binnen en de achterdeur dicht met de trends van morgen.
8 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen