Willem de Vries (Quantcast) over gepersonaliseerd adverteren op TV

Gasten: Willem de Vries Host: Willem de Vries
Willem de Vries (Quantcast) over gepersonaliseerd adverteren op TV

Gepersonaliseerde advertenties zijn overal het nieuwe doel. Op TV was dat altijd lastig, maar voor adverteren op streamingdiensten met een advertentiemodel wordt nu wél steeds meer mogelijk.

Quantcast richt zich op het mogelijk maken van gepersonaliseerde advertenties op streamingdiensten zoals Uitzendinggemist. Oftewel, zo vat Willem de Vries het samen, “ervoor zorgen dat de juiste mensen de juiste advertenties zien door middel van data en online gedragingen”. Het is vooralsnog vooral relevant voor adverteerders die al actief met TV-reclames en bijvoorbeeld jongeren willen bereiken.

Het richten op doelgroepen gaat met een nieuw systeem. Met een deel van de ‘puzzelstukjes’ over de kijker en een deel probabilistisch (‘gokken’ dus) probeert het bedrijf relevante advertenties bij de juiste kijkers te krijgen. “Het is nog in de kinderschoenen”, zegt De Vries, “en het wordt alleen maar beter, en daar zijn we heel enthousiast over”.


Gast
Willem de Vries
Account executive, Quantcast

Willem de Vries werkt bij Quantcast sinds 2019. Hij begon zijn carrière in online adverteren en helpt nu bureaus, merken en marketeers om efficiënter en effectiever met klanten in contact te komen. Daarvoor gebruikt hij real-time, first-party data.


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.


Gerelateerde artikelen