Yanga’s rebranding: van fysieke aanwezigheid naar sterke digitale presence in én buiten de sportschool

Gasten: Katya Lebedeva, Herwin van den Berg Host: Katya Lebedeva, Herwin van den Berg
Yanga’s rebranding: van fysieke aanwezigheid naar sterke digitale presence in én buiten de sportschool

De trend in de fitnessbranche naar digitale communicatie maakt dat traditionele promotiematerialen minder effectief zijn geworden.

Sportscholen stoppen hun ruimtes liever niet vol met fysiek marketingmateriaal, maar verschuiven naar een meer uniforme, digitale merkervaring voor hun leden. Yanga’s marketingstrategie was vooral gefocust op fysieke aanwezigheid in de sportschool. De verschuiving naar digitaal bleek voor hen een enorme uitdaging.

In samenwerking met digital agency Endeavour veranderde Yanga Sports Water van marketingstrategie. Samen werken zij aan het opbouwen van merkbekendheid buiten de sportschool, om potentiële klanten bekend te maken met Yanga, idealiter nog voordat ze overwegen om lid te worden van de sportschool. Dit vereiste een sterkere nadruk op digitale aanwezigheid en communicatiestrategieën om zowel B2B-klanten als eindgebruikers effectief te betrekken.

Hoe creëer je digitale ervaringen voor een jonger, digitaal vaardig publiek, die de merkevolutie van Yanga ondersteunen zonder afbreuk te doen aan de essentie ervan? In deze video bespreken Herwin van den Berg (Endeavour) en Katya Lebedeva (Yanga) samen met host Damla Kartal hoe het proces van rebranding in het digitale tijdperk eruit ziet.


Gast
Katya Lebedeva
Head of Marketing, YANGA Sports Water

Katya’s marketingcarrière begon twintig jaar geleden nadat ze afstudeerde in International Business aan de Warwick University in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft zij in verschillende landen en industrieën gewerkt, uitsluitend in de B2B-sector. De laatste twaalf jaar in de fitnessbranche in Nederland, waarvan de laatste zes jaar bij Yanga. Waar zij de verschuiving van de marketingfocus van B2B naar B2B2C heeft geleid.


Gast
Herwin van den Berg
Managing Director & Partner, Endeavour

Met 25 jaar marketingervaring, onder meer als marketingdirecteur bij Heineken, is Herwin bekroond tot Marketeer of the Year. Als auteur van “The Trade Marketing Dimension” en voorzitter van stichting TMA bevordert hij actief kennisdeling tussen fabrikanten en retailers. Al zes jaar lang draagt hij, als partner bij Endeavour, zijn rijke ervaring bij aan strategisch digitaal succes.
Gerelateerde artikelen