-

De toekomst van AI: wie kruipt er achter het stuur?

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Computers worden steeds slimmer en op een gegeven moment zelfs slimmer dan wijzelf. Hoe wordt onze relatie tot slimme apparaten en blijven wij wel relevant?

In deze talk schetst Carlo van de Weijer, managing director van het AI Systems Institute van de TU Eindhoven, de toekomst van AI. Welke fases zijn er? Wanneer is er technologie die alles kan? En wat betekent dit voor de maatschappij, voor werk en voor de toegevoegde waarde van de mens?

Volgens Weijer zit de doorbraak van morgen in dat vreemde idee van gisteren. Hij geeft in deze talk voorbeelden van de impact van robotica op de industrie, mobiliteit, gezondheidszorg en andere segmenten. Verder vertelt hij welke lessen we kunnen leren van zaken uit de echte wereld, die je beter voorbereiden op de toekomst die er sneller aankomt dan je denkt.

Carlo van de Weijer werkte onder meer voor Siemens en TomTom en is momenteel managing director van het Eindhoven AI System Institute EAISI, onderdeel van de TU Eindhoven. Hij adviseert ministeries en bedrijven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en zit in de Raad van Toezicht van diverse hightech-bedrijven en start-ups. Hij is een veelgevraagd spreker en schrijft een wekelijkse column in het FD.

Host: Justin Halshall

Spreker: Carlo van de Weijer (managing director van het Eindhoven AI System Institute EAISI, onderdeel van de TU Eindhoven)

Collectie: EDAY Digital Business Conference

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond